34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
3.005,41%1,48
5.110,00%0,95
20.381,00%1,12
2.705,79%1,29
9.549,89%1,94
Bebeğinizin hassas cilt yapısı ve gelişmekte olan termal düzenleme sistemi göz önüne alındığında, ülkü oda sıcaklığını 20 ila 22 derece arasında tutmak, onun sağlığını korumak için kritik bir adım.
Yeni bir bebeği eve getirmek hem sevinçli hem de zorlu bir süreç olabilir. Bebeğinizin sırtüstü uyumasını sağlamak ve beşiğinde güvenli bir ortam yaratmak gibi önlemler almak yanında, odanın sıcaklığına da dikkat etmek gerekiyor.
Sıcak bir odada bebeğinizi uyutmak, Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini artırabilir, çünkü aşırı sıcaklıklar bebeklerin termal düzenleme sistemini zorlayarak bu riski yükseltebilir.
Bebeğinizin odası aşırı soğuk olduğunda ise hipotermi riski söz konusu olabilir. Yenidoğan bebekler vücut ısısını hızla kaybetme eğilimindedir ve prematüre bebeklerde bu risk daha yüksektir. Bu nedenle, odanın sıcaklığını ülkü aralıkta tutmak, hem soğuk hem de sıcak havalarda bebeğinizin sağlığını korumak için değerlidir.
Yaz sıcaklarında bebeğinizi güvende tutmak için bazı ipuçları var: Mümkünse klimayı kullanarak odanın sıcaklığını 20 ila 22 derece arasında tutmaya çalışın.
Eğer klimaya erişiminiz yoksa, pencereyi açarak ve vantilatör kullanarak ortamı serinletebilirsiniz. Bebeğinizi doğrudan klima ünitelerinden uzak tutun ve hafif, nefes alabilen giysilerle giydirin.
Kışın ise, iç yer ısısını kontrol altında tutarak 20 ila 22 dereceye yakın bir sıcaklık sağlamaya itina gösterin.
Elektrikli ısıtıcı kullanmaktan kaçının ve bebeğinizi fazla sarmaktanse, uygun miktarda hafif katmanlarla giydirin. Yorgan ve battaniyeleri beşikten uzak tutarak, bebeğinizin güvenliğini artırabilirsiniz.
Diğer Kültür & Sanat Haberleri İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Emzirme Kriziyle Nasıl Başa Çıkılır?