34,7004$% 0.26
36,7726€% 0.37
2.960,54%0,92
4.919,00%0,14
19.678,00%0,15
2.654,41%0,67
9.652,00%0,12
İngiltere’de bugün manşetler, “desteki ölüm” haberleriyle doluydu.
Milletvekillerinin, İngiltere ve Galler’de bazı ölümcül hastalara kendi ömürlerine son verme hakkı tanıyan tasarıyı desteklemesine yönelik haberler gündemin zirvesindeydi.
Milletvekilleri, “destekli ölümü” yasallaştırma yönünde bir adım attı.
“TARİHİ BİR OYLAMA”
The Guardian gazetesi, gelişmeyi, destekli ölümün önünü açan “tarihi bir oylama” olarak nitelendirdi. Haberi, tasarıyı destekleyenlerin kucaklaştığı duygusal bir fotoğrafla birlikte verdi.
Daily Express, ölümcül hastalığı olan tecrübeli yayıncı Dame Esther Rantzen’den alıntı yaparak “Artık gelecek kuşaklar bizim çektiğimiz sıkıntılardan kurtulacak” başlığını kullandı.
“HEM SEVİNÇ HEM ÜZÜNTÜ”
Mirror ise “Milletvekilleri destekli ölümü destekliyor” manşetini atarken, tasarının terslerinin da olduğuna dikkat çekti. Gazete, “tartışmalı tasarı ilk büyük engeli geçerken hem sevinç hem de üzüntü olduğunu” belirtti.
Mail gazetesi de benzer bir yaklaşımla milletvekillerinin oylamasını “bilinmeyene doğru bir adım” olarak değerlendirirken, tasarıyı “tartışmalı” olarak tanımladı ve nispeten az bir farkla kabul edildiğine dikkat çekti.
“BİLİNMEYENE ATILAN ADIM”
Independent da benzer bir yaklaşım sergileyerek oylamayı “bilinmeyene doğru atılan tarihi bir adım” olarak tanımladı. Gazete, ana sayfa fotoğrafında tasarıyı destekleyenler yerine protestocuları göstermeyi tercih etti.
Times, Başbakan Keir Starmer’ın tasarı lehinde oy kullanmış olabileceğini, ancak bakanların önümüzdeki aylarda detaylar belirlenirken tarafsız kalmaları konusunda uyarıldığını belirtti.
“Tarihi oylamadan sonra yardımla ölüm üç yıl içinde yasal hale gelecek” başlığını taşıyan haberin yanında evet ve hayır diyenleri gösteren bir grafik de yer aldı.
“DEVLET ARTIK CAN ALABİLİR”
Financial Times ise “Avam Kamarası’ndaki duygusal tartışmaların ardından milletvekilleri destekli ölümü yasallaştıracak tasarıyı destekliyor” başlığını taşıdı.
Telegraph da haberi alt sayfadan verdi ama sözlerini sakınmadı.
Gazete, şu ifadeleri kullandı: “Ulusumuzun ahlaki temelleri değişti: devlet artık bir can alabilir.”
YASA NE ANLAMA GELİYOR?
Ölümcül Hasta Yetişkinler (Yaşamın Sonu) Yasa Tasarısı olarak isimlendirilen tasarı, ölümcül derecede hasta olan 18 yaşından büyüklerin kendi ömürlerine son vermeleri için yardım almalarını yasal hale getirecek. Ancak bazı şartları var.
Bu kaideler şöyle:
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Dünyanın En Gizli Askeri Teknolojileri! Geleceğin Savaşları Şimdiden Şekilleniyor