32,6645$% 0.32
35,5639€% 0.42
2.509,16%1,72
4.049,00%1,37
16.220,00%1,37
2.390,92%1,48
10.851,78%-0,19
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS kapsamındaki merkezi imtihanda şampiyon olan öğrencilerin muvaffakiyetini kutlamak amacıyla İstanbul Çapa Fen Lisesi’nde bir program düzenledi. Türkiye genelindeki 352 şampiyondan 77’si İstanbul’daki okullardan çıkmıştı. Bu öğrencilerden 60’ı düzenlenen programda yerini aldı.
ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAKLAR Etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, şunları söyledi: “Sevgili gençler, ülkemizde ulusal bir sınav yapıldı ve bu imtihanda siz tüm soruları doğru yanıtladınız. Bu gerçekten büyük bir başarı. Bunu devam ettirmek için daima olarak azim ve çalışma içinde olmanız gerekiyor. Şimdi hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Diğer yandan anne ve babalara da seslenmek istiyorum. Çocuklarımızın değeri cevap seçeneklerini doğru işaretlemeleriyle ölçülemez. Çocuklarımızın bunun çok ötesinde farklı maharet ve yetkinlikleri var. Bizim misyonumuz tüm çocuklarımızın yeteneği ve ilgisi doğrusunda onları yarınlara taşımak. Ayrıca yaşadığımız 21’inci yüzyılda sadece bilgiye sahip olmak yeterli değil. Bu dijital çağda bugünü değil yarını da planlayan gençlere muhtaçlığımız var. Bu noktada öğrencilerimizin büyük bir yetkinliği ve potansiyeli bulunuyor.
Alacakları eğitimlerle ülkemizi geleceğe onlar taşıyacak.”‘ÇALIŞMA PROGRAMLARINA UYDUM’ İstanbul’daki şampiyonlar başarı sırlarını şöyle anlattı: Umurcem Temel: İlk dönem çok yoğun bir çalışma tempom yoktu ama ikinci dönem biraz daha fazla tartı vermeye başladım ve günde yaklaşık 200 soru çözdüm. Bu süreçte sosyal hayatımı da sürdürdüm. Amacım ailemi gururlandıracak iyi bir sonuç elde etmekti.
Şampiyon olmayı beklemiyordum. İstanbul Erkek, Galatasaray ya da Kabataş Erkek Lisesi’ne gitmeyi planlıyorum. İsmail Furkan Özkan: Hazırlık sürecini rahat geçirdim. Sınav öncesinde de heyecanımı kontrol altında tuttum. Öğretmenlerimin verdiği çalışma programlarına uydum ve bunun karşılığını da aldım.
Deneme imtihanlarında da tüm soruları doğru yanıtlıyordum. Galatasaray Lisesi’ni tercih etmeyi planlıyor ve ilerde yazılımcı olmayı istiyorum. Çınar Nalbantlar: Hafta içi 180 hafta sonu ise 240 soru çözdüğüm bir süreç geçirdim.
Maksadım yüksek puan almaktı ama 500’ü beklemiyordum. İstanbul Erkek Lisesi’ni hayal ederek bu süreci tamamladım, ilk tercihim de orası olacak. ‘İLERDE CUMHURBAŞKANI OLMAYI PLANLIYORUM’
Alya Solak: Normalde binicilikle uğraşıyorum lakin sınav sürecinde buna ara verdim. Şimdi kaldığım yerden devam ediyorum. Bu süreçte yaptığım spora ara versem de sosyal yaşantımı sürdürdüm. Gelecekte siyasetle ilgilenmek istiyorum bu nedenle sınava hazırlanırken iyi bir okul kazanmam gerektiğinin farkındaydım. İlerde cumhurbaşkanı olmayı planlıyorum. Bu düşünce beni motive etti.
Şampiyon olmak beklediğim bir şeydi, ailem de çok şaşırmadı. Amerikan Robert Lisesi’ne kaydımı yaptırdım. Emir Lisanlı: Hazırlık sürecinde hayatımdan ödün vermedim. Dersi derste öğrendim, sporu okulumda yaptım ve evde bilgisayar oyunumu oynadım. İmtihanda da bu nedenle çok rahattım. Son 1 hafta ise sadece dinlenmeye vakit ayırdım. İstanbul Erkek Lisesi’ni hedefliyordum ve kazanacağımı da biliyordum. Öz itimadım hiç düşmedi. Kayra Yalçınkaya: Boyum 1.85 ve 6 yaşından beri basketbol oynuyorum.
Lakin hazırlık sürecinde bu spora biraz ara verdim. Günde yaklaşık 200 soru çözdüm. İlerde mühendis ya da doktor olmak istiyorum. 500 tam puan alıp İstanbul Erkek Lisesi’ne gideceğim diyerek kendimi motive ettim ve başardım.
E-5’te Çığlık Çığlığa! Dehşet Anları: Genç Kız Koşarak Aşağıya Atladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.