34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
3.005,41%1,48
5.110,00%0,95
20.381,00%1,12
2.705,79%1,29
9.549,89%1,94
Anadolu Ajansı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi işbirliğiyle uluslararası doğrudan yatırım ve girişimcilik haberciliğinde uzmanlaşmak isteyen medya mensuplarında farkındalığı ve şuuru artırmaya yönelik düzenlenen eğitim programının ilk günü AA’nın İstanbul Ofisi’nde tamamlandı.
Eğitim programı kapsamında Türkiye’deki Startup ve Dijitalleşme Ekosisteminde Gelişmeler, Trendler ve Gelecek başlıklı panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü AA Ekonomi-Finans Haberleri Yöneticisi Serhat Akkan’ın yaptığı panele, DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve startups.watch Kurucusu Serkan Ünsal katıldı.
Kopuk, burada yaptığı konuşmada, değerleme kavramının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, işin içine değerleme gibi yatırım fiyatı gibi daha teknik şeyler sokulduğunda haberi herkesin anlayacağı şekilde yapmanın çok zor olabildiğini söyledi.
Kopuk, gazetecilerin startup terminolojisine hakim olması, startup tarafının da basın duyurusu ile ilgili veri ve gereçleri eksiksiz hazırlaması gerektiğine işaret ederek, Burada karşılıklı eğitim gerekiyor. dedi.
Şu anda Türkiye’nin çok gelişmiş bir girişimcilik ekosistemi olduğuna dikkati çeken Kopuk, alınan yatırım adetleri ve teşebbüslerin başarısı bakımından tahminen İngiltere, Almanya ve Fransa’nın yakalanamadığını ancak İtalya ve Yunanistan’ın önünde olunduğunu belirtti.
Kopuk, yapay zeka konusuna da değinerek, yapay zekanın yüzde 100 itimatla kullanılamayacağını ifade etti.
Yapay zekanın startup dilini tam manasıyla bilmediğini vurgulayan Kopuk, sözlerini şöyle tamamladı:
Ama inanılmaz bir araç, üretken yapay zeka sayesinde hepimiz açık kaynaklı birçok şey bilen beyne sahip olduk diye düşünüyorum. En çok kullanılanlar orada başlıyor aslında. Uğraş vermeden 5-6 sayfalık bir rapor çıkartabilirsiniz. Ama o raporu özellikle basın mensuplarının alıp da aynı şekilde bir yere koyması önemli sorumluluk gerektiren ve kötü şeylere yol açabilecek bir şey, zira yüzde 100 doğru değil aslında birçok zaman. Diğer taraftan şuna çok inanıyorum ben gerçekten katma değerli bir şey yapan herkes başarılı olacak sadece gazeteciler değil. Ancak yapay zekayı en aktif şekilde kullanmak için kendinize bir stil geliştirmeniz lazım. Aslında biraz da sanatsal bakmanız lazım. Bu her sektör için geçerli. Zira yapay zeka size sayfalarca bilgi çıkartabilir. Tahminen sizin onu insanlara Türkçe olarak transfer biçiminizle yakalamanız lazım. Tahminen daima yüzde 100 doğru olduğunu dokümanlarıyla koyarak yakalamanız lazım. Hani bütün basın mensuplarının da yapay zeka kullanırken artık bir stil, yani üzerinde bir katma kıymet, insan zekasının ürünü bir şey eklemek zorunda olduğuna inanıyorum açıkçası.
Yapay zeka yakınsama yapan bir yapı
startups.watch Kurucusu Ünsal da startup’ın DNA’sında küreselleşmenin olduğunu, küresel olmayan teknoloji şirketine startup denilemeyeceğini belirtti. Ünsal, O sadece büyümek isteyen bir teknoloji şirketi olur. Şu anda startuplardan daha ilk günden ben Monopoly, Google olacağım diye başlayanlar aslında yatırımlar alabiliyor. dedi.
Teknoloji şirketinin 100 milyar olması için bütün dünyanın bir sorununu çözmesi gerektiğini ifade eden Ünsal, bütün dünyanın sorununu çözmek için de mühendisinden müşteri hizmetlerine herkesin çok iyi İngilizce bilmesi gerektiğini kaydetti.
Ünsal, startup için İngilizce bilmenin değerine işaret ederek, Türkiye’nin bu konuda eksik kaldığını dile getirdi.
Yapay zekanın binlerce veriye bakıp en doğruyu bulan bir algoritma olmadığının altını çizen Ünsal, yapay zekanın yakınsama yapan bir yapı olduğuna dikkati çekti.
Ünsal, Böyle yüzde 90-95 aralığında doğruluk payı, yani yüzde 5-10 yanlışlık payı var. Şimdi yapay zekaya böyle yüzde 100 doğru olması gereken bir şey olarak bakar da yanlış bir şey yazarsanız bundan rezil oluyorsunuz. O yüzden azamî yüzde 90-95 doğruluk payı oluyor, yakınsama olduğunu bilmek gerekiyor. Yoksa komik durumlar oluyor. Onun farkına varırsanız çok iyi yerlerde kullanabilirsiniz. ifadesini kullandı.
AA Ekonomi-Finans Haberleri Yöneticisi Serhat Akkan’ın dersiyle ilk gün tamamlandı
Eğitim programı, AA Grafik Haberleri’nden Kıdemli Grafiker Kemal Dilikmen’in Veri Görselleştirme dersiyle devam etti.
AA Ekonomi-Finans Haberleri Yöneticisi Akkan da Yatırım ve Teşebbüs Haberciliğinde İçerik Üretimi dersiyle finans okuryazarlığı ve haber yazımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Eğitimin ilk günü bu ders sonrası sona erdi.
Eğitim programı, yarın düzenlenecek derslerle devam edecek. Program, 18 Temmuz’da sona erecek.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Hayvan Hakları Savunucuları Meclis Önünde Toplandı: Kanun Teklifine Tepki Gösterdi!