32,9032$% 0.69
35,6325€% 0.57
2.490,31%0,50
4.048,00%0,20
16.597,00%-0,23
2.358,74%-0,01
10.827,73%-0,33
Türkiye’nin dış siyasette problemleri ortadan kaldırmaya başladığı yeni periyotta, Suriye ile de ilişkiler olağanlaşıyor. 2022 yılında Suriye’deki iç savaşla başlayan tansiyondan sonra, ilk olarak istihbarat yetkilileri seviyesinde tekrar sağlanan iki ülke arasındaki temas son günlerde güçlendiriliyor. Bu kapsamda Türkiye adına en üst düzeyden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu bildiriler veriliyor. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye ile olumlu bağlantıların gelişebileceğini belirten Erdoğan, 3 Temmuz’da Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme öncesi ve sonrasında hususa ilişkin olumlu açıklamalarına devam etti.
Türkiye’den Esad’a yönelik bir görüşme daveti olabileceğine yönelik iddialar gündemdeyken Avrupa’dan bu olumlu gelişmelere nifak sokacak adımlar medya seviyesinde başladı. Alman yayın organı Deutsche Welle (DW) bahse ilişkin bir haber hazırlayarak Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Esad muhaliflerine dayanağını hatırlattı. Haberde, muhtemel Türkiye-Suriye görüşmesi ve iyi bağların gelişmesi durumunda bölgedeki silahlı güç olan Suriye Milli Ordusu’nun ne olacağının merak konusu olduğu belirtildi. İki ülke arasında olumlu görüşmelerden sonra Suriyelilerin “Esad’ın insafına” bırakılacağı vurgulanan haberde, “Suriye’de Beşar Esad idaresine karşı Türkiye ve ABD gibi ülkelerin dayanağıyla kurulan ve kamuoyunda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak bilinen Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) Ankara ile Şam arasında mümkün bir normalleşme durumunda ne olacağı belirsizliğini koruyor.” sözlerine yer verildi.
Çevrecilerden İspanyol Ulusallara Uçak Yolculuğu Tepkisi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.