34,6331$% 0.55
36,7954€% 1.32
2.906,12%2,45
4.969,00%3,05
19.847,00%3,30
2.612,08%1,96
9.395,39%0,06
Kacır, Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı.
Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Kacır, gençlerin önü açılmaya devam edilirse Milli Teknoloji Hamlesi amaçlarına bir bir ulaşılabileceğini söyledi.
Türkiye’nin havacılık tarihinde geçmişten bugüne çok fazla girişimi olduğunu ifade eden Bakan Kacır, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş ile Kayseri’de kurulan Cumhuriyet’in ilk uçak fabrikası TOMTAŞ’ın başına gelenleri öğrencilere anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği sağlam iradeyle Türk milletinin Hürkuş, Bayraktar, ANKA, Akıncı, Hürjet, Kızılelma, Gökbey, KAAN ile gökyüzüne imzasını attığına dikkati çeken Kacır, “Demek ki bizim diğerlerinden eksiğimiz yokmuş. Önü açıldığında bu milletin evlatları, dünyanın en iyi işlerini yapabiliyorlarmış. İşte bu iddia ve anlayışla genç kardeşlerim, birlikte çok daha büyük işler yapmak istiyoruz. Nasıl havacılıkta başarmışsak, sanayi teknolojilerinin tüm alanlarında sizlerle birlikte yeni başarı kıssaları yazmak istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin uzay alanındaki çalışmalarına değinen Kacır, şunları kaydetti:
“Uzay bilimi ve teknolojilerini de çok stratejik ve değerli bir alan olarak görüyoruz. Çünkü uzay teknolojileri tüm akıllı savunma sanayi tabanını oluşturan teknolojilerdir. Uçurduğumuz uçakların, attığımız akıllı füzelerin bulundukları pozisyonları biz uydu sistemleri sayesinde tespit ediyoruz. Tüm kritik sistemlerimizde uzay teknolojilerinden istifade ediyoruz. Ve bu konuda da boş değiliz. İlk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı geliştirdik, ürettik ve bu yıl uzaya gönderdik. Kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri Türkiye’dir. Hibrit roket motoru teknolojisini uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, uyduların yörüngeleri arasında transferlerini yapabilen uzay araçlarını üretebilen bir ülke olacak Türkiye. Uzayda uydular çoğalıyor, erişim daha ucuz hale geldi. 10,15 yıl önce yılda 150,200 uydurucuya gönderilirken, şimdi yılda 2 bin, 2 bin 500 uydu uzaya gönderiliyor. Bu gönderilen uyduların yörünge transferini yapan araçları geliştirmek, Türkiye’nin önünde uzay ekonomisinde yeni bir fırsat penceresi açacak.”
Bakan Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay seyahatinin sürecini de gençlere anlattı.
Gençlere seslenen Kacır, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST neslini görüyoruz. Bu anlayışla 2018’den bu yana dünyanın en büyük teknoloji şenliklerini Türkiye’de düzenliyoruz. Yüz binler, milyonlarca gencimizle birlikte TEKNOFEST’lerde adeta tarih yazıyoruz. Ve görüyoruz ki, Türk gençleri önlerindeki maniler kaldırıldığında bizler onlara destek olduğumuzda dünyanın en uygunu işlere imza atabiliyorlar. Bu tam bağımsız Türkiye iddiasını Türk gençliğinin ellerinde yükseltiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bir sunum yaparak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Programa, Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Son Dakika! Yenidoğan Çetesinden İlk İtiraf Geldi! Tutuklu Sanık Taşçı: 5 Gün Entübe Kaldıysa 10 Gün Yazıyorduk
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.