38,3137$% 0.02
43,6989€% 0.6
4.133,36%0,85
6.876,00%1,92
27.421,00%1,91
3.357,28%1,49
9.312,13%-0,10
DOLAR 38,3137
EURO 43,6989
ALTIN 4.133,36
BİST 100 9.312,13
İmsak 02:00
Uygulamada kolaylık sağlamak için bozulabilir gıda unsurlarının nakliyeciliğinde kullanılacak özel ekipmanlar hakkındaki tarz ve temellerde değişikliğe gidildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Bozulabilir Gıda Hususlarının Nakliyatında Kullanılacak Özel Ekipmanlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye’nin, 2012 yılında taraf olduğu “Bozulabilir Gıda Hususlarının Uluslararası Nakliyatı ve Bu Taşımacılık Faaliyetlerinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşma” (ATP) kapsamındaki uygulamaların, ulusal ölçekte teknik altyapısının oluşturulması amacıyla yönetmelik hazırlanmış ve bu yönetmelik 2022’de yürürlüğe girmişti.
DEĞİŞİKLİKLER UYGULAMADA KOLAYLIK SAĞLAMAK İÇİN
Bu yönetmelikte yapılan değişikliklerle, ATP Muahedesi’nin Türkiye’deki şehir içi ve şehirlerarası nakliyeciliğe uygulanması konusunda mevcut düzenlemeler güncellenerek, uygulama kolaylığı sağlandı.
YETKİ BELGESİ, DENETİM VE MUAYENE SÜRECİ
Düzenlemeyle, şehir içi bozulabilir gıda nakliyeciliği kapsam dışına çıkarılırken, yetki belgesi, denetim ve muayene süreçlerinde değişiklikler yapıldı.
YETKİ DOKÜMANLARINDAN BİRİNE SAHİP OLUNMALI
Yönetmelik kapsamında, bozulabilir gıda nakliyatı faaliyetinde bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre iştigal edilen faaliyet alanlarına uygun yetki evraklarından herhangi birine sahip olma zorunluluğu getirildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında ise Yönetmelik kapsamındaki bozulabilir gıda nakliyeciliği faaliyetleri için söz konusu koşullar aranmayacak.
Yönetmeliğe göre, model yılı itibarıyla 15 yaşı geçmiş ve bu nedenle “Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi” düzenlenemeyen araçların, uygun üstyapılarla değiştirilerek ve belgelendirmeleri mevzuata uygun yapılarak, bozulabilir gıda nakliyeciliğinde kullanımına devam edilebilecek.
İHLALİ DÜZELTME SÜRESİ 90 GÜNE ÇIKARILDI
Şartları sağlamadığı ve alışılmamış hareket ettiği için idari para cezası karar tutanağı düzenlenen işletmeye, cezanın bildirisine müteakip söz konusu ihlali düzeltmesi için tanınan süre 30 günden 90 güne çıkarıldı.
BELGE ALMANIN SON TARİHİ
İlgili mevzuata göre imal edilmiş ve anlaşma kapsamındaki bozulabilir besinlerin nakliyeciliğinde kullanılan yalıtımlı ekipmanlar ve araçlar için zorunlu tutulan “Bozulabilir Gıda Taşıma Belgesi” alınma müddetinin son tarihi 1 Ağustos olarak güncellendi.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Kartlı Ödemeler Ocak Ayında Yüzde 66 Arttı; 1,61 Trilyon Lira Oldu