32,6645$% 0.32
35,5639€% 0.42
2.509,16%1,72
4.049,00%1,37
16.220,00%1,37
2.390,92%1,48
10.851,78%-0,19
Türkiye’de en çok sevilen meyvelerin başında karpuz geliyor. Özellikle peynir gibi eserlerle, yaz aylarında serin şekilde tüketilen karpuz, birçok kişinin favori lezzeti durumunda. Karpuz hakkında tenkit getirenler ise birden fazla zaman “keşke çekirdekleri olmasa” ifadelerini kullanıyor. Bu yıl itibarıyla birçok manav ve markette patlama yaşayan çekirdeksiz karpuz satışları, üreticinin yüzünü güldürmüş durumda. EURO 2024 KARPUZ SATIŞINI YÜKSELTTİ Adana’da çekirdeksiz karpuz hasadı son hız devam ederken, üreticiler yoğun talep karşısında mal yetiştirmekte zorlandıklarını belirtiyor. Yaz mevsiminin ilk karpuzlarının hasat edildiği Adana’da elde edilen rekolte, başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere yurt dışından da birçok ülkeye gönderiliyor. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre; bu yıl hasatta yaşanan bolluk sonrası sevinçlerini paylaşan üreticiler, “Avrupa Şampiyonası maçları nedeniyle vatandaşlar akşamları sık sık karpuz alıyor. İlgiden mutluyuz. Mal yetiştirmek için çok sık çalışıyoruz zira karpuzumuzun tadı çok güzel ve isteyeni çok” ifadelerini kullandı. ÇEKİRDEKSİZ KARPUZ NEDİR? Çekirdeksiz karpuzlar özel bir üretim tekniği ile elde edilen, çekirdekleri çok az veya hiç olmayan karpuz cinsleridir.
Bu karpuzlar, normal karpuzlara göre daha pratik ve lezzetli olduğu için son yıllarda epey popüler hale gelmiştir. Çekirdeksiz Karpuzun Yararları: – Çekirdeksiz karpuz, normal karpuzla aynı vitamin ve mineral kıymetlerine sahiptir.
– Çekirdeksiz karpuz, kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilir. – Çekirdeksiz karpuz, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. – Çekirdeksiz karpuz, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bakan Fidan: Saflarımızı Sıklaştırmalı, İmkanlarımızı Müşterek Refahımız İçin Kullanmalıyız
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.