38,0130$% 0.06
41,2099€% 0.63
3.729,28%1,12
6.114,00%0,72
24.381,00%0,71
3.052,42%1,09
9.612,84%-0,38
DOLAR 38,0130
EURO 41,2099
ALTIN 3.729,28
BİST 100 9.612,84
İmsak 02:00
Bulaşık makinesinin sağlıklı çalıştığını gösteren en önemli iki etken; bulaşıkların temiz çıkması ve makine içinde normal bir koku olmasıdır. Bulaşıkları makineye koymadan önce akıtıyorsanız, bulaşık makinesi yıkamayı bitirdiğinde kötü bir koku olması zordur. Ancak buna rağmen kötü koku varsa muhtemelen makinenizin içine su birikmiş olabilir.
Bulaşık makinesi yıkamayı bitirdiğinde kötü bir koku olması, bazen bulaşıkların temiz görünmesinden çok daha fazla şey anlatır. Kötü kokunun nedenlerinden biri de bulaşık makinesinde su birikmesi olabilir.
Eğer yıkama bittikten sonra bulaşık makinesinin en alt kısmında su kalıyorsa, bu her zaman makinenin suyu boşaltamadığı anlamına gelmez. Özellikle de mutfak lavabosunun masrafıyla bulaşık makinesinin masrafı aynı yere bağlıysa makine tahliye borusunun, lavabo yüzünden tıkanmış olması mümkün.
BULAŞIK MAKİNESİNDE SU BİRİKMESİNİN NEDENLERİ
Makinenin altındaki filtre ya da süzgecin tıkanması ve suyun boşaltılamaması bu sorunun nedenlerinden biri olabilir. Makinenin su tahliye borularının tıkanması veya burada hava sıkışması da makinenin kirli suyu tahliye etmesini zorlaştırır. Lavabonun mutfak sarfiyatının tıkanması veya buradan makine sarfiyatına su kaçması da epeyce sık görülen nedenlerdendir. Eğer pompa motoru çalışmadığından bulaşık makinesi su boşaltamıyorsa bunun için yetkili servisin desteği gerekebilir.
BULAŞIK MAKİNESİ SUYUNU BOŞALTMIYORSA NE YAPMALI?
Bulaşık makinesi sorununun pompa motorundan kaynaklanma ihtimaline karşı servis çağırmadan önce diğer olasılıkları kontrol etmekte yarar vardır. Öncelikle makinenin içindeki kötü kokulu olması muhtemel olan suyu kaplarla tahliye etmelisiniz. Makinenin içinde epey kısıtlı manevra alanı olması işleri zorlaştırsa da pes etmeyin. Sonraki adımlarsa şöyle:
1-HORTUMU KONTROL EDİN
Su birikmesi söz konusu olduğunda yapmanız gereken ilk iş su tahliye hortumunu kontrol etmek olmalı. Hortumun içinde tıkayıcı ögelerin olup olmadığına bakın ve gerekirse söküp temizleyin.
2-FISKİYEYİ SÖKÜN VE TEMİZLEYİN
Eğer hortumda tıkanıklık yoksa makinenin alt sepetini sökmeniz gerekecek. Bir sonraki adımda hemen ortada yer alan fıskiyeyi çıkarmalısınız. Fıskiyenin altında bulunan filtreyi çıkarıp ve temizlemek su birikmesi problemini çözmek için önemli bir adım olacaktır.
3-SÜZGECİ ÇIKARIN
Filtrenin altında bulunan süzgeci de çıkarmalısınız. Bu süzgeçte pek çok atık birikmiş olduğunu göreceksiniz. Onu temizlemeli ve parça yuvasında atık kalıp kalmadığını da kontrol etmelisiniz.
YILDA 1 SEFER YAPMAKTA YARAR VAR
Tüm bu kısımları temizledikten ve parçaları yerine taktıktan sonra bulaşık makinenizi çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz. Sorununuz çözüldüyse sorun bu kesimlerle ilgiliydi ve halledildi demektir. Ancak yaptığınız temizlik işlemleri, bulaşık makinesinde su birikmesi görülmese bile yılda 1 sefer yapılırsa makinenizin performansı artabilir ve ömrü uzar.
Eğer sorun hala çözülmediyse ve hiç çalıştırmamanıza rağmen bulaşık makinenizin içinde su biriktiyse mutfak lavabosunun sarfiyatından bulaşık makinesi sarfiyatına su kaçıyor olma mümkünlüğü yüksektir. Bu durumda bir tesisatçıdan yardım almak daha doğru olacaktır. Mutfak lavabosundan giden atıklar sarfiyatı sık sık tıkayabilir. Ancak endişelenmeyin, bu tıkanıklıklar genellikle lavabo açıcılarla çözülebilecek seviyededir. İleri basamaktaki tıkanıklıklar içinse profesyonel destek almanız gerekir.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
“Uçan Hollandalı” Operası İstanbul’da Sahnelendi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.