34,6050$% 0.17
36,5933€% -0.15
2.930,73%1,10
5.030,00%1,05
20.057,00%0,84
2.632,60%0,87
9.272,17%-1,31
“Şehirle bütünleşen üniversite” unsuruyla çalışmalarına yön veren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) toplumsal sorunların yanı sıra endüstrinin de sorunlarına kulak vermeye devam ediyor. Uluslararası patentli zemin sıvılaşmasını önleyen bor katkılı gereç buluşuna da imza atan BTÜ, bu kez endüstrinin depremselliğini ele alacak çalışma başlatıyor. Bu kapsamda; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bursa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Burkay ile bir araya geldi. Toplantıya; BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Bursa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Yıldırım, BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyübhan Avcı da katıldı.
“OSB’de BTÜ’nün akademik aklına ihtiyacımız var”
Organize sanayi bölgesinin depremselliğinin ele alındığı toplantıda konuşan, Bursa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Burkay, bu konuda BTÜ ile iş birliği yapmak istediklerini vurguladı. Bursa OSB’nin 7 milyon metrekare alanı bulunduğunu belirten Abdullah Burkay, 6 şiddetinin üzerindeki bir deprem ihtimalinde maddi kaybın, Türkiye iktisadının 8’de 1’i kadar olacağını söyledi. Bu doğrultuda OSB’nin deprem açısından güzelleştirilmesini istediklerini kaydeden Burkay, “OSB’de 1961-1975 arasında 2 milyon metrekareye yakın alanda bina yapılırken, 1975-1995 arasında 1 milyon 392 bin metrekare ve 1999 depremi sonrasında 3 milyon metrekare alanda bina inşa edildi. Burada deprem açısından önemli risk potansiyeli söz konusu. Bu nedenle üretimi durdurmadan hem binaların hem de yerin iyileştirilmesi için Bursa Teknik Üniversitesinin akademik aklına ihtiyacımız var” diye konuştu.
“OSB’nin sorunlarına çözüm üreteceğiz”
BTÜ olarak şehrin ve endüstrinin sorunlarına çözüm olacak projelere imza attıklarını vurgulayan Rektör Naci Çağlar ise, “Üniversite olarak deprem konusunda uzman durumdayız. Bu noktada da hem kentimiz hem de Bursa OSB için her türlü takviyeye hazırız. Hali hazırda akademisyenlerimizin geliştirdiği ve uygulamaya başladığı uluslararası patentli, bor katkılı enjeksiyon gereci ile sıvılaşabilir tabanların sorunlarını mevcut yapılarda dahi çözebiliyoruz. Bunu, OSB yerinde de etkin bir şekilde kullanabiliriz. Zemin iyileştirmelerinin yanı sıra üst yapılardaki sorunların belirlenmesi ve çözüm tekliflerinin hazırlanması yönünde de gerekli tahlilleri üniversite olarak gerçekleştirebiliriz. Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra çözüm tekliflerimizi sanayicimiz için sunacağız. ‘Üretim durmadan nasıl bir güzelleştirmeye gidebiliriz’ sorusu üzerine düzenleyeceğimiz çalıştayla, OSB’mizi zelzeleye hazır hale getirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
KAYNAK : www.bursa.com
Diğer Bursa Haberleri İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Ekohaber’de Bu Hafta: Otomotivin Kalbi Bursa’da Attı