32,5357$% 0.05
35,1676€% 0.14
2.466,17%0,13
4.004,00%0,05
16.040,00%0,07
2.357,36%0,07
10.682,15%2,26
MERVE DENİZ EKİCİ – CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN
‘Mahallemde neler oluyor?’ programında bu hafta Bursa’nın Osmangazi İlçesine bağlı Aksungur Mahallesi‘ni ziyaret ettik.
Mahalle Muhtarı Sinan Kaya, “Öncelikle köyümüzde sosyal, spor tesisimiz yok. Bununla ilgili dilekçeler oluşturduk. Bayanlarımızın bir talebi vardı; köyümüzde bir hizmet binamız yok. Dikiş kursu istiyorlar. Bununla ilgili kültürel etkinlikler yapmak istiyorlar. Okulumuz taşımalı sistemli öğrenci sayımız az olduğu için Nilüfer Köye gidiyorlar. Köyümüzün içerisinden bir dere geçiyor. Dereninde çamur ve sineklere karşı bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Nüfusumuz az olduğu için sağlık ekibi gelmiyor. Aile hekimliğimiz Yunuseli’nde ama oraya ulaşımımız yok. Vatandaşın böyle bir talebi vardı. Bununla ilgili dilekçelerimizi verdik” dedi.
“SULAMA SUYU MESELEMİZ VAR”
Kaya, “Sulama suyu sıkıntımız var. Bununla ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Orman Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla görüşüyoruz. DSİ‘ye dilekçemizi verdik ufakta olsa bir sulama göleti talebimiz var. En büyük meselemiz bu zira biz meyvecilik yapıyoruz. Göletlerden su alıyorduk biz. Göletlerden su alırken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorduk. Lakin yüksek hızlı tren geçince bizim su göletlerimiz hızlı trenin altında kaldı. İki tane küçük depomuz var sadece ilaçlama suyumuz var sulama suyumuz yok. Vatandaş kendi gayretleriyle kuyu falan açtırıp kuyularla sumaya çalışıyorlar. Aslında meyve olarak katma değeri yüksek ürünler yetiştiriyoruz. Siyah incirimiz, üzümlerimiz, armutlarımız var. Yine coğrafik işaretli şeftalimiz, zeytinimiz var. Aslında meyve olarak çeşitliliğimiz çok ama dediğim gibi suyumuz yok” şeklinde konuştu.
“FUTBOL ALANI İSTİYORUZ”
Mahalle sakini küçük bir çocuk, “Biz meydanda top oynadığımız için insanlar bize kızıyor. Oyun oynayamıyoruz. O yüzden bir futbol alanı istiyoruz” şeklinde konuşarak yetkililerden sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir alan istediklerini talep etti.
“İMARA MUHTAÇLIĞIMIZ VAR”
43 yıldır Aksungur Mahallesinde yaşadığını dile getiren bir vatandaş, mahallenin çok eksiği olduğunu dile getirdi. Vatandaş, “En büyük eksik mimar. Tarım bittiği için buralarda artık imara muhtaçlığımız var” dedi.
“ÇİFTÇİLER OLARAK FİYATLARIMIZI BELİRLEYEMİYORUZ”
Çiftçilikle uğraşan bir vatandaş ise, “Biz çiftçiyiz çiftçiler olarak fiyatlarımızı belirleyemiyoruz. Bütün eserlerin fiyatlarını herkes belirliyor. Köylü belirleyemiyor. Bizim fiyatlarımızı tüccar ve hal belirliyor. Hal belirlediği için bir kaçtan sattığımız dahi bilmiyoruz. En düşük fiyattan biz satıyoruz. Zarar ediyoruz. Zarar ettiğimiz mallar markette 50-100 lira” diye belirtti.
Bursa Kent Konseyi, Ağaçlandırma Çalışmalarına Destek Verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.