32,7204$% 0.48
35,4542€% 0.43
2.484,81%0,72
4.020,00%0,05
16.106,00%0,06
2.364,47%0,34
10.872,26%0,00
Anadolu Üniversitesinin vakfına bağlı şirketleri inancı berbata kullanarak zarara uğrattığı ve haksız mal edindiği iddiasıyla Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve sanık Ahmet D. ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar Yavuz T, Çetin K. ile Erol Nezih O. ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmayı, AKP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP İl Başkanı Gürhan Albayrak, AKP Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Ünalır da izledi.
TEDBİR TALEBİNE RET
Büyükerşen, savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, daha önce savcılıkta verdiği sözün doğru olduğu söyledi. Ahmet D. ise suçlamaları kabul etmediğini, daha sonra savunmasını yazılı olarak sunacağını belirtti.
Cumhuriyet savcısı, Büyükerşen ve Ahmet D’nin mal varlıklarına önlem konulmasını istedi. Savcının mal varlığına önlem konulması istikametindeki talebini kabul etmeyen hakim, duruşmayı ekim ayına erteledi.
NE OLMUŞTU?
Davanın iddianamesinde, Antalya’nın Alanya ilçesindeki otel, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki bazı taşınmazların Anadolu Üniversitesinden kaynak edinilmesine rağmen ailenin vakıf şirketlerindeki paylarının artırılması suretiyle ve şirketler vasıtasıyla Yılmaz Büyükerşen ve ailesine mülk olarak geçirildiği, rayiç bedellerin altında yapılan satışlardan vakfa ait şirketlerin 876 bin 16 lira zarara uğratıldığının tespit edildiği aktarılıyor.
Söz konusu vakıf şirketinin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan mülkünün 13 milyon 500 liraya satıldığı, bu paranın başka bir vakıf şirketindeki hissesini artırmada kullanıldığı kaydedilen iddianamede, bu suretle bir şirketinin içinin boşaltılarak lokomotif olan başka bir şirketin yüzde 50 hissesine ve 200 milyon liralık mal varlığına hakim olunduğu, böylelikle vakıf ve şirketlerin pay değerleri azalırken Büyükerşen ve ailesinin sahip olduğu şirketin pay meblağının 10-15 kat artırıldığı bildiriliyor.
İddianamede, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet D’nin “güveni berbata kullanma” suçundan ayrı ayrı 2 kez olmak üzere 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezası, “haksız mal edinme”den 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 milyon liradan 10 milyon liraya kadar ağır para cezası, Büyükerşen’in damadı da olan Yavuz T. ile Erol Nezih O. ve Çetin K. hakkında ise “güveni berbata kullanma”dan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezası talep ediliyor.
“Ayaklanma” Paylaşımına Gözaltı! 14 Yaşında…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.