35,4534$% -0.04
36,6163€% 0.13
3.087,42%0,44
5.028,00%0,04
20.046,00%0,01
2.707,84%0,44
9.789,79%0,51
Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Sasany, çene eklemi rahatsızlıkları, temporomandibular eklem (TME) ve çevresindeki kaslarda işlev bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan yaygın bir sorun olduğunu aktardı.
Sasany, çene eklemi rahatsızlığının her 10 kişiden 3’ünde görüldüğüne dikkati çekerek, “Erken teşhis ve doğru tedavi, yaşam kalitesini artırıyor.” ifadesini kullandı.
Çene eklemi rahatsızlıklarında “splint” kullanımının ilk tercih edilen formül olduğunu vurgulayan Sasany, “Splintler, hastaya özel olarak tasarlanan, genellikle sert akrilikten yapılan apareylerdir. Gece kullanımı önerilen bu aygıtlar, dişlerin temasını engelleyerek çene eklemine binen yükü azaltır ve diş sıkma (bruksizm) gibi alışkanlıkları kontrol altına alır.” açıklamasını yaptı.
Sasany, splint sayesinde çene kaslarının gevşeyerek, ağrı ve rahatsızlık hissinin azaldığını kaydederek, “Splint tedavisinin başarısı, hastanın düzenli denetimlerle izlenmesi ve splintin uygun şekilde ayarlanmasına bağlıdır. Ayrıca, fizyoterapi, ilaç tedavisi ve stres yönetimi gibi yaklaşımlarla birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
KTÜ Heyelan Merkezi, Doğu Karadeniz’deki Zelzelelerin İkincil Afetler Üzerindeki Tesirini Araştırıyor