34,5074$% 0.03
36,2159€% -0.12
2.980,60%0,64
5.077,00%0,66
20.246,00%0,68
2.688,96%0,66
9.367,77%3,72
TRT Çocuk’ta 2010’da yayınlanmaya başlayan güldürü, fantastik, macera, gizem ve aksiyon cinsindeki Türk yapımı çizgi dizi “Cille”nin devamı niteliğinde “Cille 2069” isimli animasyon film, sinemaseverlerle buluştu.
Yapım basamağı 5 yıl süren film, dizinin final kısmından tam 15 yıl sonrasını konu alıyor ve nükleer savaştan sonra değişen dünyaya odaklanıyor.
Harun Can’ın seslendirme direktörlüğünü yaptığı ve başrolünü seslendirdiği sinemanın yapımcılığını, Cordoba Animasyon, Neher Yapım ve SL Plus gerçekleştirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alan, Musab Gündüz’ün yönettiği sinemanın senaryosunu Mehmet Barış Günger kaleme aldı.
“Bu film, büyüyen hayran kitlemize adeta bir selam niteliğinde”
Unreal Engine yazılımı kullanılarak hazırlanan sinemaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gündüz, “‘Cille 2069’, 2010 yılında TRT Çocuk’ta yayınlanan ‘Cille’ animasyon serimizin sinema versiyonu. Hayranlardan gelen büyük bir talep üzerine bu sinemayla, çizgi dizinin bıraktığı yerden devam ediyoruz. Ancak bu kez karakterlerimiz büyüdü ve hikaye 15 yıl ileriye taşındı.” dedi.
“Film, izleyiciyi düşündürmeye ve duygusal anlamda bağ kurmaya teşvik ediyor”
Gündüz, “Cille 2069″nin özel bir film olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Seyirciyi adeta koltuğuna mıhlayacak bir aksiyon ve gerilim dolu bir direniş hikayesi bekliyor. Ancak film sadece aksiyonla sınırlı değil. İzleyiciyi derin duygusal anlar, dostluk temaları ve karakterlerin içsel yolculuklarına şahit olacağı bir hikaye de bekliyor. Bir film düşünün ki sadece bilim kurgu dünyasına bir pencere açmakla kalmıyor, günümüz toplumsal sorunlarına da ayna tutuyor. Üç farklı topluluğun bir arada nasıl barış içinde yaşayabileceğine dair iletileriyle film, izleyiciyi düşündürmeye ve duygusal anlamda bağ kurmaya teşvik ediyor. Ayrıca distopik bir gelecekte sonsuz enerji arayışının insanlığa nasıl bedeller ödeteceğine dair güçlü bir mesaj da barındırıyor. Teknolojik gelişimle birlikte insan tabiatının nereye evrileceğini keşfetmek isteyen her yaştan izleyiciye hitap ediyoruz.”
Hazırlık basamağında geniş bir araştırma sürecinden geçtiklerini anlatan Musab Gündüz, “Distopya kavramları üzerine derinlemesine okuma ve tahliller yaptık. Karakterlerimizi nasıl daha gerçekçi bir geleceğe taşıyabileceğimiz üzerine uzun mesailer harcadık. Özellikle görsel dizaynda, izleyiciyi geleceğin dünyasına adım attıracak ayrıntılar üzerinde titizlikle çalışıldı. Her karakterin kişisel öyküsünün daha derin ve zengin olması için senaryo geliştirme sürecinde psikolojik çözümlemelere de yer verildi. Film, sadece bir bilim kurgu olarak değil, karakterlerin iç dünyalarının derinliklerine inen bir üretim olarak öne çıkıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
“Bugünün teknolojik gelişmelerine dayanan yenilikçi fikirler hayata geçirildi”
Gündüz, sinemadaki tekniklere ilişkin de şu bilgileri verdi:
“Cille 2069, en ileri teknoloji ile hayat buldu. Özellikle Unreal Engine oyun motorunu kullanarak, animasyon dünyasında gerçekçiliğin sınırlarını zorladık. İzleyiciye sadece bir film değil, aynı zamanda görsel bir şölen sunuyoruz. Karakterlerin hareketlerinden, yerlerin dizaynına kadar her ayrıntıda bu teknoloji sayesinde yüksek bir gerçekçilik elde ettik. İzleyiciler, film boyunca kendilerini bu geleceğin dünyasında kaybedecekler. Aynı zamanda sinemada yer alan distopik kentlerin dizaynında, bugünün teknolojik gelişmelerine dayanan yenilikçi fikirler hayata geçirildi. Bu da sineması sadece bir animasyon değil, bir bilim kurgu tecrübesi haline getiriyor.”
“Cille”nin televizyonda yayınlandığı ilk günden itibaren kendine sadık bir hayran kitlesi edindiğini vurgulayan Gündüz, “Bu hayran kitlesi zamanla büyüdü. Dizinin ardından gelen bu film, onların beklentilerine cevap veriyor. Cille’yi bir kült haline getiren şey, onun sadece bir animasyon projesi değil, aynı zamanda dostluklar ve dayanışma üzerine kurulu bir dünya yaratmış olmasıdır. Hayranlar, bu kainatı sadece izlemekle kalmadı, onun bir parçası oldular. Hiçbir büyük reklam ya da sosyal medya desteği olmadan, kendi aralarında topluluklar kurdular, etkinlikler düzenlediler ve bu dünya ile olan bağlarını güçlendirdiler. Cille hayranları için bu film, yıllar sonra yeniden bir araya gelmenin ve eski dostlarla buluşmanın bir yolu.” dedi.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Gülsen Tuncer, Altın Portakal Film Şenliği’nde Filistin Bayrağı ile Destek Verdi