38,1137$% 0.18
42,0543€% -0.85
3.709,46%-2,27
6.226,00%-0,45
24.826,00%-0,36
3.038,10%-2,43
9.379,83%-1,10
DOLAR 38,1137
EURO 42,0543
ALTIN 3.709,46
BİST 100 9.379,83
İmsak 02:00
Sedef hastalığıyla uzun yıllar mücadele eden 28 yaşındaki Murat Ustutar‘ın, denemediği tedavi yöntemi kalmadı ancak hastalığına çare bulamadı. Fizikî ve psikolojik olarak zor günler geçiren Ustutar, Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula ile tanıştıktan sonra kısa sürede sağlığına kavuştu. Dr. Aptoula, “Biyolojik ajanlarla hastalığı hızla kontrol altına aldık. Sedef hastalığı bulaşıcı değil ama insanlar tarafından bulaşıcı olduğu düşünülen, insanların kendilerini dışlamalarına sebep olabilen bir hastalık. Psikolojik ve fizikî yükü olan bir hastalık” dedi.
28 yaşındaki Murat Ustutar, Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula tarafından kısa sürede tedavi edildi.
Ustutat: Bütün bedenimde sedef vardı
Hastalıkla mücadele ettiği süre boyunca hastalığı iki boyutlu olarak değerlendirdiğini belirten Ustutar, “Bu hastalığın iki boyutlu zorluğu oluyor. Birisi fizikî, oburu ise duygusal. Fizikî zorlukların başında kaşıntı oluyor. Bedeninizi çok fazla kaşıyorsunuz, duş alırken bile yanma oluyor. Bütün bedenimde sedef olduğu için yazın tişört dahi giyemiyordum. Sıcakta uzun kollu kıyafetler giymek zorunda kalıyordum. Duygusal olarak ise insanların benden kaçması oluyordu. Bunun bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünüyorlar. Yüzümde sedef olduğu için insanlar bana daima bakıyordu, güya korkunç bir varlıkmışım gibi. Ama en büyük duygusal zorluk, ümitsizlikti. Çünkü yıllardır ‘Sedef geçmeyecek, bununla yaşamayı öğrenmelisin’ diyerek, ümitsizliğe sürüklendim” diye konuştu.
“Mücadelem memnunlukla son buldu”
Mücadelesinin doğru doktor ve doğru tedaviyle memnunlukla son bulduğunu belirten Ustutar, “Son olarak Sena hocamızla tanıştım. Sena hocamız da sağ olsun doğru tedaviyi uyguladı ve hastalığım son buldu. Bir ay gibi kısa bir sürede sedef hastalığından kurtuldum. Şu anda çok şükür bedenimde hiç sedef kalmadı. Tamamen tertemizim. Bebek gibi oldum diyebilirim. Güya çok zorlu bir dağa tırmanmışım gibi hissediyorum ve şu an doruğundayım. O mücadele, o zorlu yolculuk şu anda memnunlukla son buldu” diye konuştu.
Aptoula: Bulaşıcı bir hastalık değil
Sedef hastalığıyla ilgili detaylı bilgiler veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, “Sedef aslında zor bir hastalık. Biz sadece dışarıya vuran tarafını görüyoruz. Dışarıya vuran tarafıyla insanların görünür yerlerinde kırmızı, kabuklu yaralarla gidebilen bir hastalık. Bulaşıcı değil ama insanlar tarafından bulaşıcı olduğu düşünülen, insanların kendilerini dışlamalarına sebep olabilen bir hastalık. Psikolojik ve fizikî yükü olan bir hastalık. Eklem gibi, başka iç organlar gibi yerlerde de tutulum yapabilen bir hastalık. Hastamız bize geldiğinde bedeninin büyük kısmında sedef yaraları vardı” dedi.
Güçlü tedavi yöntemleriyle hastalığa kalıcı tahliller ürettiklerini belirten Dr. Aptoula, “Hastamız geldiğinde daha önce bazı kremler ve iğneler kullanmıştı, ancak sedefi şiddetli şekilde ilerlemişti. Kendisine güçlü tedavi usullerimiz olduğunu, biyolojik casuslar kullanarak hastalığın önüne geçebileceğimizi söyledim. Birinci ay denetimine geldiğinde, hastamız bütün yaralarından kurtulmuştu. Şu an hala hiçbir yarası olmadan hayatına devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Tedaviyi bırakmıyoruz”
Uygulanan tedavi hakkında da bilgi veren Dr. Aptoula, “Sedefe neden olan molekülü doğrudan gidip bağlayarak kapatıyoruz. Hastalığa neden olan ve bedenimiz tarafından salgılanan maddeleri kapatarak güzelleştiriyoruz. Biz tedaviyi hemen bırakmak istemiyoruz. Bir süre bu tedaviyi devam ettiriyoruz ve hastalığı tamamen kontrol altına alıyoruz” dedi. (DHA)
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Uzmanından Kalp Krizi Riskine Karşı İftar ve Sahurda Denetimli Tüketim Uyarısı