32,7036$% -0.16
35,2282€% 0.38
2.444,46%-0,23
3.977,00%-1,10
15.934,00%-1,12
2.326,75%0,02
10.451,90%-1,84
Elazığlı Orman Mühendisi Gürgöz, kıssasını şöyle anlatıyor:
“Tayinim 7 yıl önce memleketim Elazığ’a çıktı. Köyüme geldiğimde ağaçlık alanların eksikliğini ve Hazine’ye ait atıl toprakların olduğunu gördüm. Köyüme örnek olmak istedim ve 100 dönüm atıl yere 5 bin badem fidanı diktim.”
Fidanlar 7 yıl boyunca büyüdü ve arazinin tamamı yeşile büründü. Gürgöz, sulama ihtiyacını karşılamak için de 19 kilovat kapasiteli güneş gücü santrali kurdu.
Gürgöz’ün Bu Girişimi Köyü Badem Bahçesine Dönüştürdü
Gürgöz’ün bu teşebbüsünü gören köy sakinleri de harekete geçti. Kimisi kendi topraklarına, kimisi ise kiraladıkları Hazine yerlerine badem fidanı dikmeye başladı. Bu sayede bölge adeta bir badem bahçesine dönüştü.
“Taşlık, Kayalık Arazi Ekonomiye Kazandırıldı”
Gürgöz, yaptığı yatırımın bölgeye hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük katkılar sağladığını belirtiyor. Gürgöz, “Taşlık, kayalık arazi ekonomiye kazandırıldı. Dikimler giderek artacaktır zira kazanç görüldükçe daha çok yatırım olacak.” diyor.
Başarı Hikayesi İlham Veriyor
Gürgöz’ün hikayesi, birçok kişiye ilham veriyor. Köy sakinleri Gürgöz’e övgüler yağdırırken, benzer projeler yapmak isteyenler de ondan bilgi alıyor.
Gürgöz’ün Muvaffakiyetinin Anahtarları
Gürgöz’ün muvaffakiyetinin temelinde şunlar yatıyor:
Azim ve Kararlılık: Gürgöz, hayalini gerçekleştirmek için çok çalıştı ve pes etmedi.
Girişimcilik Ruhu: Gürgöz, risk almaktan çekinmedi ve kendi işini kurdu.
Sürdürülebilirlik: Gürgöz, güneş gücü santrali kurarak projesini sürdürülebilir hale getirdi.
Bülent Gürgöz, Elazığ’dan tüm Türkiye’ye ilham veren bir başarı öyküsüyle karşımızda. Gürgöz’ün hikayesi bize, çorak toprakların bile ekonomiye kazandırılabileceğini ve etrafa katkıda bulunabileceğini gösteriyor.
İstanbul’un Enflasyonu Artmaya Devam Ediyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.