32,8826$% -0.25
35,1821€% -0.54
2.449,68%-0,30
4.001,00%-0,17
16.005,00%-0,18
2.326,34%-0,04
10.647,91%-0,31
Uzun bayram tatilinde Ege ve Akdeniz kıyıları tıklım tıklım doldu; hareketli bir iç turizm yaşanıyor. Fakat aynı ilgiyi Hatay da hak ediyor. Kahramanmaraş merkezli 11 vilayetimizi etkileyen zelzelenin üzerinden yaklaşık 500 gün ve 4 bayram geçti. Her sene yaralar daha da sarılıyor. Kurban Bayramı sebebiyle Hatay’daki gazeteci arkadaşlarımı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ve Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı’yı aradım. Hepsinden kısa kısa bilgi aldım.
Hatay sizi çağırıyor
Yaz döneminin başlamasıyla Ege ve Akdeniz’e akın eden tatilciler daima pahalılıktan ve kalabalıktan keder yanıyor. Bir de Yunan adalarına akın söz konusu. Oysa 6 Şubat Kahramanmaraş zelzelesinden önce her yaz Hatay kıyılarına binlerce yerli-yabancı turist akın ederken bu sene kıyılar bomboşmuş. Dünyanın ve Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Hatay’da Arsuz, Samandağ ve İskenderun kıyıları tatilcileri bekliyormuş. Esnaf tüm hazırlıkları yapmış; konteyner dükkânlarında gelecek konuklarını bekliyormuş.
Rotanızı Hatay’a çevirin
Biz zelzelesi yaşayınca nasıl tek yürek olup deprem bölgesine koştuysak artık de yaraları sarmak için Hataylı vatandaşların yanında olmalıyız. Özellikle karavan ve kamp severler için Hatay kıyıları kusursuz bir lokasyon. Ayrıyeten karavanların Hatay kıyılarını doldurması bir farkındalık yaratabilir… Böylelikle hem Hatay’a destek sağlar hem de ekonomik bir tatil yapmış olursunuz. Hatay’ın ayağa kalkması için bu fikri bir sefer düşünün derim…
Akdeniz’in yıldızı olabilir
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran prestijiyle tüm kıyıları temizleyip halkın kullanımına açmış. Defne Belediyesi ise yerli yabancı turistlerin tekrardan kente gelerek hem alışveriş etmeleri hem de bir nebze depremzedelerin yaralarına merhem olmaları amacıyla 14 dönüm üzerine 81 konteyner ile gastronomi sokağı kurmuş. İçinde 13 restoran, kafe ve küçük çapta iş yerleri mevcutmuş. Eski günlerdeki gibi gastronomisinden; baharatından, mezesinden, balığından, etinden ödün vermeden hizmet için o şaşalı restoranlardaki gibi aynı damak tadını hakikaten alabilirsiniz. Aynı vakitte kente gelmişken alışveriş etmek için de bir alan ayrılmış. Bu alanda ipek, sabun, salça, baharat ve Hatay’a özgü ne varsa her şeyi bulabiliyormuşsunuz.
Molozlarla liman yapılsın
Türkiye iktisadının canlanması için Akdeniz Bölgesi’nde cruise turizminin de düşünülmesi gerekiyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın verdiği bilgiye göre, yıkımdan sonra 17.1 milyon metreküp çapında ve 34 milyon metrekare büyüklüğünde moloz varmış. Bu molozu da ayrıştırıyorlarmış. Atık materyal temizlendikten sonra kıyılarda kullansak, cruise gemisi limanları yapsak… Zira Doğu Akdeniz turizmi denilen bir şey var. Bakıyorsunuz cruise gemileri İsrail’e, Lübnan’a, Mısır’a geçiyor ve sonra dönüp gidiyorlar. Halbuki Türkiye’de gösterecek turistik birçok yerimiz var. Hatay’ın yeniden hayat bulup cazibe merkezi haline gelmesinin en kolay yolunun deniz turizminin canlandırılması diye düşünüyorum…
Özetleyecek olursam daha yaz dönemi yeni başlamışken, bu sene tatil rotanız HATAY olsun…
Siz sorun yetkililer yanıtlasın
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sıkıntıları, yaşadığınız sorunları sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan yahut [email protected] elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz…
Olağan Olan Dış Siyaset Gayelerinde Uzlaşmaktır (1)
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.