38,1639$% 0.16
43,7049€% -0.02
4.065,24%0,08
6.678,00%0,24
26.631,00%0,24
3.327,23%-0,44
9.396,02%1,40
DOLAR 38,1639
EURO 43,7049
ALTIN 4.065,24
BİST 100 9.396,02
İmsak 02:00
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mahir Polat, kamusal yerleri ve binaları İstanbullulara açmayı hedeflediklerini belirterek, genellikle seçkin kısımlar tarafından kullanılan tarihi yapıları geniş halk kitlelerinin hizmetine sunduklarını söyledi.
Beyoğlu’ndaki kültürel miras alanlarının korunması ve geleceğe aktarılması amacıyla düzenlenen “Miras İşbirliği Protokolü”, 12 Temmuz Cuma günü Metrohan’da gerçekleştirilen törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beyoğlu Belediyesi arasında imzalandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’in katılımıyla imzalanan protokolle Beyoğlu Miras kurularak İBB Miras’ın tecrübe ve yaklaşımının İstanbul geneline yayılması hedefleniyor.
Dayanışma ve özveri ürünü
Karar gazetesinden Sema Kızılaslan‘ın haberine göre, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Miras’ın neden kurulduğunu ve bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. “Ben artık bunu Türkiye’ye mal olmuş bir emek olarak görüyorum” şeklinde konuşan Polat, asıl hedef ve emellerinin bu çalışmaları tüm Türkiye’ye yaymak olduğunu ifade etti. Polat, İBB Miras ile birlikte, İstanbul gibi fevkalâde yapı yoğunluğu olan bir kentte koruma odaklı çalışmanın nasıl yapılması gerektiğini kendi tecrübemizle diğer kentlere ve yönetimlere göstermeye çalıştık. Bu tamamen dayanışma ve özveri ürünü bir çalışmadır ve esas hedefimiz sadece İBB Miras’ta kalmaması, tüm Türkiye’ye yayılmasıdır” dedi.
İş birliğine hazırız
İBB’nin organizasyon ve operasyon olarak muhakkak bir seviyeye geldiğini ve diğer kentlerin ihtiyaç duyduğunda düşünsel veya yöntemsel olarak iş birliğine hazır olduğu aktaran Polat, Türkiye, her zaman çok yüksek imkanlara sahip bir ülke değil. Bu yüzden imkanlarını, tecrübelerini ve beyin gücünü doğru ve dayanışmacı şekilde kullanması gerekmektedir. İBB’de bir yapı, artık organizasyon ve operasyon olarak bu seviyeye gelmiş bir yapıdır. Başka kentlerin ihtiyaç duyduğunda, hem düşünsel hem de yol olarak iş birliğine hazırdır. Biz bunu daima anlattık zaten formuna konuştu.
İstanbul’daki kültürel miras ideolojilerden büyüktür
Türkiye’deki kültürel miras alanlarının ve tarihi yapıların genellikle seçkin kesitler tarafından kullanıldığı ve geniş halk kitlelerine kapalı olduğuna dikkat çeken Polat, İBB’nin İ ifadelerini kullandı.
Tarihi pahaya sahip çıkma iradesi
İmza merasiminde söz alan İnan Güney İstanbul’un hayata kazandırılması gereken binlerce tarihi yapıta, tarihi yere sahip olduğunun altını çizerek, Ekrem İmamoğlu’nun liderliğinde İstanbul’un her bir metrekaresine sahip çıkılması gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel bedellerine de sahip çıkma iradesi politikaya ve idareye şekil verdi dedi.
Beyoğlu, İstanbul’da geleceğe aktarılması gereken kentsel mirasın yüzde 15’ini barındıran bir ilçemiz diyerek devam eden Güney konuşmasını, Beyoğlu’nun da korunacak ve gelecek kuşaklara aktarılacak çok sayıda tarihi ve kültürel mirası var. Sayın başkanımızla birlikte buraları gezdik ve birlikte çalışma teklifimizi ilettik. İstanbul adına, Beyoğlu adına, tarihi ve kültürel mirasın adına bugün bu protokolü imzalıyoruz. Ben Beyoğlu adına, İstanbul adına çok memnunum. Beyoğlu’nu yüzlerce yıl daha aynı görkemiyle yaşayacağına olan inancımla hepinize teşekkür ediyorum şeklinde sonlandırdı.
İBB Miras, bugüne kadar 207 tarihî çeşme, 610 tarihî mezar ve hazire, 19 tarihî türbe, 63 anıt eser, 40 kamusal sanat yapıtı, 35 müze ve stant yerini koruma altına aldı.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Kavurucu Sıcakta 700 TL Yevmiyeyle Yapılan Zorlu Hasatta Salatalık Tarladan 5 TL’den Alıcı Buluyor