38,0112$% 0.06
41,2334€% 0.68
3.711,03%0,62
6.090,00%0,21
24.289,00%0,23
3.041,84%0,74
9.633,72%-0,16
DOLAR 38,0112
EURO 41,2334
ALTIN 3.711,03
BİST 100 9.633,72
İmsak 02:00
Edinilen bilgiye göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Türkiye’nin yerli otomotiv sanayi altyapısını güçlendirmek üzere çeşitli adımlar atılıyor.
Bu kapsamda, arabaya erişimi kolaylaştırmak üzere 3 veya daha fazla çocuklu ailelere yönelik bir araç alım desteği hazırlanıyor.
Programla özellikle düşük gelir kümelerinin satın alma gücüne uyumlu uzun vadeli finansman imkanı sağlanması planlanıyor.
“İlk Otomobilim Yerli Otomobil Aile Destek Programı”na talebin yüksek olması bekleniyor.
Düşük gelir kümelerinde araç sahipliği oranı artışının ailelerin mobilitesini artırması, sosyal refah düzeyine katkı sağlaması öngörülüyor. Ailelerin talebinin yerli ve sıfır yerli arabayla karşılanmasının, ülkedeki binek araçların yaş ortalamasını düşürerek araç başına karbon emisyonunun azalmasını da sağlayacağı tahmin ediliyor. Verilecek takviyenin Türkiye’nin yerli ve milli arabası Togg satışlarına da yansıması bekleniyor.
2030 PAZAR HEDEFİ YÜZDE 35
Türkiye’de arabaların daha erişilebilir hale gelmesi ve iç pazarda yerli üretimin hissesinin artması hedefleri doğrultusunda, mevcut üreticilerin yeni teknolojilere yönelmesinin yanında küresel piyasada yükselen yeni üreticilerin de Türkiye’de üretim yapması ve teknoloji geliştirmesi önem taşıyor.
Ülkenin ihracat lideri otomotiv sektöründe dönüşümü sağlamak amacıyla 2022’de, “Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejisi Yol Haritası” yayımlandı. Yol haritasıyla elektrikli araç ve batarya üretiminden şarj istasyonlarına, sürücüsüz araç geliştirmeden test merkezlerine kadar birçok stratejik alanda somut gayeler tespit edilmiş, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların 2030’da pazar hissesinin yüzde 35’e, yerlilik oranının ise yüzde 75’e çıkarılması hedeflenmişti.
Ayrıca, elektrikli, kontaklı ve otonom hafif ve ağır ticari araç üretiminde Avrupa’da lider ve dünyada ilk 5’te olma amaçlarının ortaya konulması, söz konusu stratejilerin uygulanması, izlenmesi ve gelişmeler doğrultusunda güncellenmesi, Türkiye’nin kesimdeki rölâtif üstünlüklerini koruyabilmesi açısından kritik olarak kabul ediliyor.
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SEMBOL
Togg, sadece elektrikli ve akıllı bir otomobil değil, aynı zamanda Türkiye’nin otomotiv sanayisinin dönüşümüne öncülük eden bir sembol olarak görülüyor.
Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun taşıyıcı projelerinden olan Togg, 40’tan fazla teşebbüsle işbirliği yaparak inovasyonu teşvik ediyor ve mobilite teşebbüslerine destek oluyor. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli arabası Togg’un geliştirilmesi, elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısının yaygınlaşmasında ve mobilite ekosisteminin güçlenmesinde önemli bir katalizör görevi görüyor.
Togg’un yenilikçi yaklaşımları ve güçlü bir teknogirişim ekosistemine sahip olması, mobilite sektöründeki dönüşümü hızlandırıyor. Bu dönüşümün, Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak, yeni iş ve teşebbüs fırsatları ortaya çıkardığı belirtiliyor.
Togg’un küresel pazarlarda başarıya ulaşmasıyla mobilite ekosisteminin dönüşümünü hızlandırarak küresel yatırımlara yeni ivmeler kazandırması, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki liderlik amacını de pekiştirmesi bekleniyor.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Yum-Bir’den Yumurta Fiyatlarıyla İlgili Açıklama
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.