35,3848$% 0.13
36,4443€% -0.41
3.016,81%0,19
4.963,00%-0,12
19.789,00%-0,14
2.656,66%0,26
9.949,74%-0,22
T24 Dış Haberler
İngiltere, kullanıcılarını yasa dışı içeriklere karşı korumaları için çevrimiçi platformların 16 Mart 2025’e kadar gerekli tedbirleri alması konusunda davette bulundu.
Düzenleyici kurum Ofcom, bugün yayımladığı kurallarla platformların yasa dışı içeriklerle nasıl mücadele etmeleri gerektiğine dair detaylı bir yol haritası sundu.
Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda, Çevrimiçi Güvenlik Yasası (OSA) devreye girdiğinde, platformların önemli mali cezalarla karşılaşabileceği belirtildi.
Yeni düzenlemelere göre, platformların hizmetlerinde yer alan potansiyel zararları belirleyen risk raporlarını 3 ay içerisinde hazırlaması bekleniyor. Bu sürenin sonunda, kurallara uymayan şirketlerin küresel cirolarının yüzde 10’una kadar para cezası ile karşılaşabileceği öngörülüyor.
Ofcom Başkanı Dame Melanie Dawes ise bölümdeki değişiklikler için bunun son fırsat olduğunu vurgulayarak, “gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda, sosyal medyada çocuklara yönelik yasaklar gibi taleplerin giderek artacağını” ifade etti.
Genç kullanıcılar için güvenlik tedbirleri ve ebeveyn kontrolleri uygulanmaya başlandı
Yeni düzenlemelere göre yasaklanan içerikler arasında çocuk cinsel istismarı, kontrol edici ya da zorlayıcı davranışlar, aşırı cinsel şiddet ve intihar gibi tehlikeli içerikler yer alıyor. Belirli platformların ise çocuk cinsel istismarı içeriklerini tespit etmek için “hash-matching” adı verilen bir teknoloji kullanması zorunlu tutuluyor.
Ayrıca, sosyal medya platformlarının insanlara çocukların hesaplarıyla arkadaş olmalarını önermeyi bırakması ve kişisel bilgilerin paylaşılmasının riskleri konusunda çocukları uyarması planlanıyor.
Buna yönelik olarak genç kullanıcılar için güvenlik tedbirleri ve ebeveyn kontrolleri sunmaya başlayan teknoloji devleri arasında Facebook, Instagram ve Snapchat gibi platformların, 18 yaş altındaki kullanıcıların takip etmedikleri hesaplarla iletişim kurmalarını engellediği belirtiliyor.
Yasa dışı içeriklerle ilgili yeni kuralların, 17 Mart’ta tam olarak yürürlüğe girmesi için parlamento onayı gerekiyor. Ofcom, bu tarihe kadar platformların, kullanıcıları yasadışı içeriklere karşı korumak için önlemler almasının zorunlu olduğunu vurguluyor.
CERN cihana dair neyi anlamamızı sağladı? | Prof. Dr. Sertaç Öztürk anlatıyor… |
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Suriye’de Esad Rejiminden Kurtulan Humus’ta Yeniden İnşa Heyecanı