35,4431$% 0.27
36,3540€% -0.47
3.064,19%1,06
4.989,00%0,70
19.895,00%0,69
2.690,37%0,80
9.910,61%-0,90
Türkiye İMSAD’ın düzenlediği basın toplantısında, yapı kimyasalları sektöründeki ürünlerin kalitesini artırmak amacıyla oluşturulan İnşaat Gereçleri Kalite Takip Sistemi (İMKTS) kamuoyuna duyuruldu.
Küçükoğlu, burada yaptığı konuşmada, inşaat gereci endüstrisinin, Türkiye’nin en büyük üçüncü ihracatçısı olduğunu ve 2023 sayıları ile 29 milyar dolarlık ihracata imza attığını kaydetti.
200 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Küçükoğlu, “Dolayısıyla Türkiye’nin cari istikrarına sağladığı müspet etki ile inşaat gereci endüstrisi, ekonomiye sağladığı farklı katkılarla da ülkemizin gelişiminde kritik öneme sahip.” diye konuştu.
Küçükoğlu, Türkiye İMSAD’ın 14 yapı kimyasalları üreticisi firmayla sağlanan protokol ile İMKTS çalışmasını sürdürdüğünü, sistem kapsamında yapı kimyasalları sektöründeki firmaların eserlerinin test edildiğini dile getirdi.
Söz konusu çalışmanın, Türkiye’de bir bölümün bu kapsamda kendini regüle etmesinin tek örneği olduğuna dikkati çeken Küçükoğlu, “Sektörümüze yaptığımız her yatırım, kaliteyi artıracak her yeni çalışma, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Böylelikle ülkemizin uluslararası düzlemde bağımsız politik tavır sergilemesine de altyapı sunuyoruz.” dedi.
Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaat gereçleri endüstrisi ve inşaat endüstrisi, Türkiye için kritik öneme sahip. Birincisi, nüfus artışı ve kentleşme ihtiyacı. İkincisi, deprem güvenliği ve kentsel dönüşüm ihtiyacı. Ülkemiz nüfusunun yüzde 70’i deprem riski altındaki bölgelerde oturuyor ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının beyanlarına göre şu anda 6 milyon riskli konutun ülke çapında dönüşmesi lazım, yaklaşık 20 milyon nüfus, burada barınıyor. Üçüncüsü, deprem bölgesi ihtiyaçlarımızda büyük tahribat var ve uzun yıllar devam edecek bir dönüşüm ihtiyacı. Dördüncüsü, küresel iklim değişikliği ve buna bağlı gelişen gereksinimlere uyumlu yeni konut üretimi ihtiyacı. Ve bu mücadelede konutlarımızın enerji verimli konutlara dönüşmesi de temel faktör. Bildiğimiz gibi ülkemizin gelişiminde en önemli problemlerden biri cari açığımız.”
“Cari açığımızı oluşturan en önemli faktörlerin başında enerji ithalatımız geliyor.” diyen Küçükoğlu, şunları kaydetti:
“Enerji ithalatını azaltabilmek amacıyla en büyük enerji tüketim alanı olan konutlarda enerji verimliliğini sağlayabilmek milli bir sorunumuz. Bu açıdan inşaat materyalleri endüstrisini çok önemli yere koyuyoruz. Beşincisi de Türkiye’nin daima gelişen çağdaşlaşma sürecinde bu gelişim gereksinimlerine uygun olarak renovasyon. İnşaat gereçlerinin yıllık ekonomik şartlara bağlı olarak yüzde 40’ı ile 50’si arası, mevcut inşaatların güzelleştirilmesinde kullanılıyor.”
Yapı kimyasalları sektörünün inşaat gereçleri endüstrisinin gelişiminde kritik rol oynayan ve ortalamanın üzerinde büyüme kapasitesine sahip bir sektör olduğuna ve gelecek devirde de çok daha hızlı büyümesi gerektiğine inandıklarını belirten Küçükoğlu, “Dolayısıyla dalımızın büyümesine çok büyük önem gösteriyoruz ve İMKTS’ye destek veren 14 kuruluş dalda çok sayıdaki kuruluş içinde büyük pazar hissesiyle sektörü yönlendirme özelliğine sahip.” şeklinde konuştu.
İnşaat Materyalleri Kalite Takip Sistemi’nin (İMKTS) önemine değinen Küçükoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gelecek devirde bu dalın daha hızlı bir şekilde büyümesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için üretilen gereçler hem iç pazar hem de ihracat pazarları için gerekli niteliklere uygun olmalı. Ayrıca, doğru belgelendirme süreçleriyle desteklenmeli ve beyan edilen nitelikler eserlerde gerçekten yer almalı. Bu esas, halkımızın ve ihracat yaptığımız bölgelerdeki müşterilerimizin doğru ve güvenilir eserlere erişimini sağlamak açısından son derece önem taşıyor. Ülkemizde bu alanda önemli gelişmeler yaşanmakta ve biz de bu gelişmelere öncülük etmeyi hedefliyoruz. Güven aslına dayalı ilgilerle bölümümüzü büyütmek en büyük çabalarımızdan biri. İMKTS sürecinde güvenilirliğe hassasiyetle odaklanmakta ve bu doğrultuda çalışmaktayız.”
Türkiye İMSAD tarafından yürütülen İnşaat Materyalleri Kalite Takip Sistemi protokolünün imzacıları; Aragonit, Ardex, Bostik, Baumit, Entegre Harç, Fixa, FoxBau, Kalekim, Koramic, Mapei, Myfix Yapı Kimyasalları, Betek, Saint Gobain Weber ve Sika şirketlerinden oluşuyor.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Dalaman Havalimanı 9 Ayda 4,7 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi