34,3651$% 0.41
37,0497€% -0.06
2.965,99%-0,32
4.952,00%-0,69
19.806,00%-0,69
2.682,31%-0,81
8.952,34%0,07
Mevsim meyveleri ve zerzevatları, bedene gerekşi mineralleri, vitaminleri ve bazen de karbonhidratları sağlayan birincil yiyeceklerdir. Guava, portakal, elma, şeker elması, çilek bol miktarda bulunur ve büyüme ve gelişme dahil olmak üzere genel sıhhatin oluşturulmasına yardımcı olan vitamin ve mineraller açısından zengindir.
Guava, portakal, çilek ve kivi gibi C vitamini açısından zengin meyveler sağlıklı bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazdır. C vitamini enfeksiyonlarla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur.
Bunun dışında tatlı patates, yer elması, havuç, pancar, yeşil soğan ve şalgam kompleks karbonhidratların şahane kaynaklarıdır, lif açısından zengindir ve iyi B12 kaynaklarıdır ve bağışıklığı güçlendirmeye ve yetersiz beslenmeyi önlemeye yardımcı olur.
Ispanak ayrıca sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemli olan A ve C vitaminlerinin mükemmel bir kaynağıdır. Ayrıca enfeksiyonlara karşı muhafazaya yardımcı olan folat ve demir içerir. Ispanak salatalara, smoothielere eklenebilir ve garnitür olarak sotelenebilir.
Mantarlar da bağışıklık sistemini güçlendirdiği gösterilen bir lif tipi olan beta-glukanın mükemmel bir kaynağıdır. Ayrıca bağışıklığı oluşturmaya ve enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olan selenyum açısından da zengindirler.
Bu yiyeceklerin dışında kuruyemişler ve tohumlar bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan sağlıklı yağ, vitamin ve minerallerin şahane bir kaynağıdır. Ayrıca beyaz kan hücrelerinin üretimi için gerekli olan çinkonun iyi bir kaynağıdırlar.
Badem: En popüler ve en çok tüketilen kuruyemişlerden biri olan badem, bedenin dokuları onarmasına ve bağışıklık sistemini desteklemesine yardımcı olan çinko içerir. Badem ayrıca iltihabı azaltan E vitamini içerir.
Fıstık: Fıstık tüketmek iltihaplanmaya ve bağışıklık yansısına yardımcı olabilen selenyum içerir.
Yer fıstığı: Yer fıstığı, bağışıklığı ve hücre yenilenmesini artırmaya yardımcı olabilen bir kış temel besinidir.
Ayçiçeği çekirdeği: Ayçiçeği çekirdeği E vitamini içerir ve bir ons önerilen günlük alımın üçte ikisini içerir.
Kabak çekirdeği: Kabak çekirdeği, bağışıklık işlevi için önemli olan sağlıklı Omega-3 yağ asitleri ve amino asitler içerir.
Chia tohumları: Chia tohumları, bağışıklık işlevi için önemli olan sağlıklı Omega-3 yağ asitleri ve amino asitler içerir.
Keten tohumları: Keten tohumları, bağışıklık işlevi için önemli olan sağlıklı Omega-3 yağ asitleri ve amino asitler içerir. Kenevir tohumları: Bağışıklık işlevi için önemli olan sağlıklı Omega-3 yağ asitleri ve amino asitler içerir.
Ayrıca, en sevdiğiniz kuruyemişler ve tohumlarla bir kuruyemiş karışımı yapabilir ve kahvaltıda yulaf, müsli ile tüketebilirsiniz. Kuruyemişler salatalara, tatlılara eklenebilir veya kavrulmuş bir karışım olarak da yenebilir.
Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Sabahları Kivi Yerseniz Bakın Ne Oluyor? Bu Tesirine Kimse İnanamıyor