38,4292$% 0.2
43,8350€% -0.02
4.099,20%-0,71
6.779,00%-0,74
27.034,00%-0,75
3.318,98%-0,90
9.432,55%-0,61
DOLAR 38,4292
EURO 43,8350
ALTIN 4.099,20
BİST 100 9.432,55
İmsak 02:00
Kütahya’da berber Ali İnce, mesleğinin yanı sıra iş yerinde kurduğu atölyesinde ahşap malzemelerle, çocukluğundan beri ilgi gösterdiği gemilerin maketlerini yapıyor.
Bahçelievler Mahallesi’nde dedelerinden kalan berberlik mesleğini ağabeyi ile üçüncü kuşak olarak devam ettiren 38 yaşındaki İnce, 16 yıl önce başladığı sanatını geliştirerek, iş yerinin bir köşesinde oluşturduğu atölyede ahşaptan maket gemiler yapmayı sürdürüyor.
İnce, AA muhabirine, çocukluğundan beri ahşap sanatına ilgisi olduğunu söyledi.
Ev maketleri yaparak başladığı sanatını geliştirerek 20’li yaşlarda gemi maketleri yapmaya başladığını belirten İnce, “Kütahya’da da deniz olmadığı için gemileri göremiyordum. Çocukken televizyonda gördüğüm denizlerdeki gemilere büyük hayranlığım vardı. Bu ilgimden dolayı ev maketleri yapmayı bırakıp ahşaptan gemi maketleri yapmaya başladım.” dedi.
İnce, gemi fotoğraflarına bakarak aynı şekilde maketlerini yaptığını, imal kademesinin 3 ile 10 gün arasında değiştiğini dile getirdi.
“Bugüne kadar yaklaşık 5 bin gemi maketi yaptım”
Berber dükkanında boş vakitlerini sosyal medyada geçirmek yerine sanatını icra ettiğini anlatan İnce, şöyle konuştu:
“Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Maket yapmak zihinsel yorgunluğumu alıyor. Yaptığım eserleri aynı zamanda berber dükkanımda sergiliyorum. Gelenler beğeniyor ve yoğun ilgi gösteriyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin gemi maketi yaptım. Bunların bir kısmını sattım, bir kısmını hediye ettim.”
Ahşaptan gemi maketi yapmanın dikkat gerektiren bir sanat olduğunu belirten İnce, büyük maketleri yapmanın kolay, küçük maketleri yapmanın ince işçilikten dolayı zor olduğunu vurguladı.
“Fuarlarda, yaptığım gemi maketleri sergilendi”
İnce, gemi maketlerini internet üzerinden sattığını dile getirerek, “İnternetten Türkiye’nin birçok kentine gemi maketi sattım. Buradan alıp yurt dışına götürenler oldu. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nden ilgi çok fazla. Özel sipariş üzerine Artvin takası yaptım. Fuarlarda, yaptığım gemi maketleri sergilendi. İnşallah gemi maketlerinden oluşan kişisel bir stant de açmayı hedefliyorum.” ifadelerini kullandı.
Ali İnce, Türkiye’de üretilen savaş gemilerinin de maketlerini yapmayı amaçladığını sözlerine ekledi.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
112 Yıllık Barok Piyano Boğaziçi Üniversitesinde Müzikseverlerle Buluşuyor