32,6847$% -0.22
35,1760€% 0.23
2.455,86%0,24
3.975,00%-0,98
15.918,00%-1,02
2.336,13%0,42
10.376,62%-2,55
MEB Lise taban puanları 2024 ve yüzdelik dilimleri, LGS tercih süreci devam ederken araştırılan konular arasında yer alıyor. LGS sonuçları MEB tarafından 28 Haziran Cuma günü ilan edildi. Ardından da lise tercih süreci başladı. Bu bağlamda il il ve okul okul LGS taban puanları araştırmaları yoğunluk kazandı. LGS tercihleriyle bir arada Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi taban puanları ve yüzdelik dilimleri de öğrenci ve velilerin odaklandığı bahislerden oldu. 2 Haziran Pazar günü uygulanan imtihanda adaylara sözel alanda 50, sayısal alanda ise 40 sorusu yöneltildi. MEB yapılan değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla LGS puanları ilan edildi. Sonuçlar birlikte LGS taban puanları 2024 listesi de öğrenciler tarafından merak ediliyor. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak tercih kılavuzu ile belirlenen takvim doğrultusunda tercih süreçlerini gerçekleştirecek. Pekala, Anadolu ve Fen Liseleri taban puanları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu? İşte, lise taban puanları ve yüzdelik dilim detayları
LGS 2024 TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLER, KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?
LGS taban puanları, yüzdelik dilimleri ve başarı sıralaması şimdi belli olmadı. Öğrenciler, tercih listelerini oluştururken geçtiğimiz yıl açıklanan lise taban puanlarını da göz önünde bulunduruyor. LGS taban ve tavan puanları, yüzdelik dilimleri, başarı sıralaması bilgisi tercihlerin ardından ek yerleştirme sürecinde belli oluyor.
Geçtiğimiz yılın LGS 2023 taban puanları ise e-Okul üzerinden görüntülenebilİiyor.
Ayrıca MEB tarafından 2022 yılında açıklanan lise taban puanlarını da aşağıdaki irtibattan görüntüleyebilirsiniz.
LGS 2022 LİSE TABAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
YÜZDELİK DİLİM NEDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutan yüzdelik dilim, öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir.
Sınav sonuç dokümanında yer alan il ve ülke geneli yüzdelik dilim bilgileri, belli metotla belirlenmektedir. Öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye temel puan ile o ilde sınava giren tüm öğrenciler içerisindeki başarı sıralaması, öğrencinin il yüzdelik dilimini belirlemektedir.
Türkiye geneli yüzdelik dilim ise tüm ülkede sınava giren öğrenciler içerisinde öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye temel puan ile elde ettiği başarı sıralamasını ifade etmektedir.
MEB LGS 2024 TERCİHLERİ BAŞLADI
Millî Eğitim Bakanlığınca, “2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.
LGS’DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?
Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kuralıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir.
Yapılan tercihlerde; aynı okul tipinden (Anadolu Lisesi, Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir.
LGS YERLEŞTİRME SÜREÇLERİ NASIL YAPILACAK?
Merkezî yerleştirme; merkezî imtihanla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleksel ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, imtihanla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.
Merkezî imtihanla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.
Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne; sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.
Yerel yerleştirme süreçleri; okulların çeşidi, kontenjanı ve pozisyonuna göre il, ilçe ulusal eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.
Emekli Zammı Temmuz 2024 || Emekli Maaş Zammı Enflasyon Farkı: Yüzde 22 Cepte! Bağ-Kur ve SSK Emekli Temmuz Zammı Ne Zaman Açıklanacak?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.