34,5432$% 0.18
35,9876€% -0.69
3.007,10%1,53
5.115,00%1,03
20.396,00%1,19
2.706,99%1,33
9.549,89%1,94
MediaTek, ARM mimarisine ve TSMC’nin 3nm üretim sürecine dayanan kendi yapay zeka sunucu yongalarını geliştirerek, Aİ pazarında tezli bir girişime imza atmaya hazırlanıyor.
Daha önce NVİDİA ile iş birliği içinde Aİ PC segmentine yönelik bir yonga geliştirdiği konuşulan MediaTek, şimdi de TSMC ve ARM ile güçlerini birleştirerek profesyonel Aİ pazarında kendine yer edinmeyi hedefliyor.
Taiwan Economic Daily’nin haberine göre MediaTek, ARM tabanlı bir mimariye sahip olacak Aİ sunucu yongalarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu hamle MediaTek’i ARM platformunu kullanan ilk Aİ sunucu yongası sağlayıcılarından biri yapma potansiyeli taşıyor. MediaTek’in bu yongaları TSMC’nin 3nm üretim süreciyle üreteceği belirtiliyor.
MediaTek, NVİDİA gibi devlerin hakim olduğu üst segment pazar yerine hızla büyüyen orta ve alt performans düzeyindeki talebe odaklanmayı planlıyor. Bu segment özellikle NVİDİA’nın yüksek maliyetli tahlillerine ihtiyaç duymayan teşebbüsler ve daha küçük şirketler için cazip bir seçenek oluşturuyor. MediaTek, düşük güç tüketimi sunan mimarisiyle Microsoft, Google ve Meta gibi bulut hizmeti sağlayıcılarının (CSP) dikkatini çekmeyi hedefliyor.
MediaTek’in Aİ sunucu yongalarının 2025’in ilk yarısında “tape out” evresine gelmesi ve 2024’ün ikinci yarısında da sonlu sayıda üretime başlanması bekleniyor. Kitle üretiminin ise 2026’da başlaması planlanıyor. Henüz somut bir Aİ ürünü piyasaya sürmeyen MediaTek, attığı bu adımla birlikte bölümde önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.
Diğer Teknoloji Haberleri İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Google, Wiz İsimli Siber Güvenlik Girişimini 23 Milyar Dolara Satın Alabilir