32,8946$% 0.67
35,6261€% 0.58
2.502,79%1,01
4.065,00%0,63
16.284,00%0,64
2.359,54%0,03
10.808,24%-0,51
Edinilen bilgiye göre, bu sabah İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen de dahil 54 şüpheli yakalanmıştı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığının bedellerini aklama”, “resmi dokümanda sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” kabahatlerine yönelik kapsamlı çalışma yapılmıştı.
İKİ BİN LİRAYA BASTIRDIKLARI SAHTE USTALIK SERTİFİKALARINI, 20 BİN LİRAYA SATTIKLARI İDDİA EDİLDİ
İçişler Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan ve 25 ilde 134 adrese gerçekleştirilen “Kuyu-8” operasyonu kapsamında gözaltına alınan Güngen çifti ile beraberindeki 52 şüphelinin polisteki sorgusu devam ediyor. Yürütülen kara para aklama soruşturması doğrultusunda yeni detaylara ulaşıldı.
Söz konusu güzellik merkezlerinin Sağlık Bakanlığı yetkililerince denetime tutulmadığı ortaya çıkarken, şüphelilerin Ankara’da 2 bin liraya bastırdıkları sahte ustalık sertifikalarını, bayiliğe dayalı franchising tipi imtiyaz hakkı elde eden şirketlere 20 bin liraya sattıkları iddia edildi. Ayrıca yapılan incelemelerde söz konusu bayilerin birçoğunun sisteme kayıtlı dokümanlarının bulunmadığı ortaya çıktı.
Söz konusu şüphelilere ait şirketlerin hesaplarına bloke koyan MASAK’ın, şüphelilere ait şirketlerde ‘ticari faaliyet’ adı altında dolaşıma sokulan 1 buçuk milyar liralık finans ağını mercek altına aldığı ve soruşturmanın o rapor doğrultusunda başlatıldığı anlaşıldı.
ÖDEMELER BANKADAN DEĞİL, TAŞINIR VEYA TAŞINMAZ MALLARIN BEDELSİZ BÖLÜMÜ ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞMİŞ
Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalarda herhangi bir niteliği bulunmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere kendilerine ait marka etiketi basarak “kolajen ip tedavisi” ya da “gençleştirme ip tedavisi” şeklinde pazarlama yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde ayrıca bayilik anlaşması yapmak isteyen şahıslardan isim hakkı adı altında yüksek ölçüde para talebinde bulunulduğu ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devranı şeklinde gerçekleştirildiği ortaya çıktı.
Mali polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu ve bunun MASAk tarafından yapılan incemeler sonunda ortaya çıkarıldığı anlaşıldı.
NEZARETTE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığının bedellerini aklama”, “resmi evrakta sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” yapmakla suçlanan şüpheli Neslihan Güngen’in ifadesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki nezarethaneye girince ağladığı için şimdi alınamadı.
TTB’den O Fotoğrafla İlgili Açıklama Geldi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.