34,3857$% 0.04
36,5798€% 0.08
2.885,71%0,48
4.893,00%0,49
19.568,00%0,48
2.608,65%0,36
9.226,86%-0,54
T24 Kültür Sanat
Murat Gülsoy‘un “Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün” kitabından ilhamla Monday Arka Collective sanatçılarının ürettiği resimler 15 Kasım – 7 Aralık 2024 tarihleri arasında Istanbul Concept Studio’da izleyiciyle buluşacak.
Murat Gülsoy’un standa ilham olan “Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün” kitabı, Monday Arka Collective adı altında 2019 yılında bir araya gelen üç kadın ressam Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe tarafından, kitap okuyucusuyla buluşmadan önce okundu; müellifle irtibatta ve etkileşimde oldukları bir süreç sonucunda bir dizi görsel çalışmayla yorumlandı.
Küratör Işık Gençoğlu’nun sürece dahil olmasıyla bir stant haline gelen “Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün” 15 Kasım itibarıyla Istanbul Concept Studio’da izleyicilerle buluşmayı bekliyor.
Monday Arka Collective Stant Manifestosu 2019 yılında kurduğumuz Monday Arka Collective ile kişisel çalışmalarımızın yanı sıra, ortak düşünerek ortak olarak üretmekteyiz. Yaklaşık bir yıl kadar önce yazar Murat Gülsoy ile yollarımız kesişti. Muharririn “Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün” isimli kitabını basılmadan çok önce okuduk. Kitabın arka kapağında şöyle diyor: “Geleceğin yok olmasıymış kıyamet, bunu anladığım anda geçmişin de yok olduğunu fark ettim. Ne de olsa gelecek geçmişin intikamını alırken onu ayakta meblağ. Oysa şimdi zaman akmıyor. Gelecek yok. Düşmanını kaybeden geçmiş de resen solup gidiyor. Vaktin durduğu, daima aynı günde, tahminen de daima aynı gecede devam eden hayat. Kıyamet sonrası o günde anıların belirsizleştiği, ömürle ölümün birbirine geçtiği, eşyanın anlamsızlaştığı bir dünya. Umudun tahminen de sadece zeytin ağacının kolunda, zeytin yaprağını çiğneyen bir kadının göbek kordonunda saklandığı bulutsu bir cihan. Tipler arasında salınan Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün’de Murat Gülsoy, geçmiş, şimdi ve geleceği beşerle insan dışının belirsiz çizgisinde dolaşarak ince ince işliyor”. Burada ipuçlarını görebileceğiniz gibi, kitap sınırsız görsel imkanlar sunuyordu. Biz de müellifiyle iletişim ve etkileşim içerisinde olduğumuz bir sürecin sonunda kitabı yorumladığımız bir dizi çalışmayla bu sergiyi hazırladık. Metnin kendisi dışında müellifin yorumları ilham kaynağı oldu zaman zaman ve hatta ürettiğimiz fotoğraflar sızdı kitaba bir noktadan sonra. Sergide, yan yana ürettiğimiz, altar bir fotoğraf olarak hazırladığımız triptik bir çalışma yer alıyor. Yanı sıra kitaptaki “Acı” kısmındaki insanların nereye gittikleri sorusuna referansla, seçtiğimiz yerleri yapboz parçaları gibi bir araya getirdiğimiz bir dizi hazırladık. Son olarak ferdi üretimlerimiz var. Tüm çalışmalarımızda birlikte düşünmenin ve üretmenin izlerini görebileceğinizi umuyoruz. |
“Köln Radyosu, Türkiye’de sesini duyuramayanların da radyosuydu” |
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Malatya’nın Simgesi Hacı Yusuf Taş Camii’nin Tamiri Devam Ediyor