32,5805$% 0.16
35,0399€% 0.17
2.441,00%0,24
3.988,00%0,30
15.973,00%0,27
2.333,01%0,16
10.446,24%1,00
Usd/TL:
Siyasi tarafın ön planda olduğu bir haftadayız. Fransa ve İngiltere seçimleri önemli. Lider, hükümet değişimi para piyasalarını etkileyebilir. Belirsizliğin artması güvenli liman dolar talebinin güçlü kalmasını sağlıyor. Diğer taraftan ABD iktisadının gücünü gösteren istihdam veri setini bu Cuma karşılayacağız. Güçlü istihdam, temkinli FED demek.
Piyasaların odak noktasında Cuma günü açıklanacak TDI verisi seti olacak.
Dolar Endeksi sıkışma yaşamaya devam ediyor. Bu haftanın ajandası istikameti netleştirebilir.
İç tarafta, enflasyonla mücadelede TCMB sıkı para siyaseti devam ettiriyor. Maliye tarafında ise vergi düzenlemesi içeren hazırlık devreye alınıyor. Normalleşme sürecinin iki kanatlı ilerlemesi olumlu sonuçlar alınmasını sağlayabilir. Gri listeden çıkışın olağanlaşmaya uzun vade de olumlu katkı sunacağını düşünüyoruz. Yabancı ilgisinin tahvil tarafına ilgisi devam ediyor. TCMB tarafından uygulanan sıkı duruş yabancı inancının artmasını sağlıyor.
Bugün Haziran ayı TÜFE verisi açıklanacak. Aylık 2,20% artış bekleniyor. Böylelikle yıllık oran 72,6% düzeyine inmiş olacak.
Kurlarda hudutlu yükselişler olsa da enflasyon göz önüne alındığında TL güç kazanmaya devam ediyor.
TL Tahvil/Bono:
Dün Deutsche Bank stratejistleri TL cinsi tahvillerin yatırımcılar için hayli cazip bir giriş noktası sunduğunu belirtti. Son vakitlerde yabancıların TL tahvil ilgisinin artarak devam ettiğine şahit oluyoruz. Hazinenin TL borçlanma ölçüsünü giderek azaltması ve yabancı tahvil ilgisi müspet süreci desteklemeye devam edebilir.
Gri listeden çıkış ile Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Yabancı yatırımcı ilgisiyle birlikte tahvil talebinin artığı bir periyoda girilebilir.
Bugün Haziran ayı enflasyonu açıklanacak. Aylık bazda 2,2% oranında artış, yıllık oranın 72,6% olması bekleniyor. Dikkat çeken konu yıllık oranın düşüş kaydetmesi olacak. Buradan hareketle tahviller için olumlu dönem başlıyor diyebiliriz.
Globalde, piyasalar yön konusunda kararsızlık hali sürüyor. Bu Bugünün veri seti; ADP özel sektör istihdamı, ISM hizmetler sektörü PMI dataları ve FED’in son politika toplantısının tutanakları olarak karşımıza çıkıyor ABD tahvilinde %4,55 düzeyi kısa vadeli direnç düzeyi olarak karşımıza çıkıyor.
2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 71 baz puan düşüş ile %40,72 ve 9 baz puan düşüş ile %28,02 düzeyinden tamamladı.
Hisse Senedi (Yapı Kredi Yatırım): 10,500 İlk önemli direnç bölgesi konumunda…
Salı günü tepki alımlarının etkili olduğu pay senedi piyasasında, BIST100 Endeksinin günü %1,00’lik yükselişle 10,446 puan düzeyinden tamamladığını görüyoruz.
Genel olarak baktığımızda ise, haftanın ilk günü 10,250 bölgesine doğru yaşanan sert gerilemenin ardından Salı günü görece düşük hacimli fakat yukarı yönde tepki üretme gayretindeki bir piyasa yapısı oluştuğunu görüyoruz.
Önümüzdeki süreçte ise, dün başlayan tepki denemelerinin güçlenebilmesi ve kalıcı olabilmesi için, artan işlem hacmi
eşliğinde aşılması gerektiğini düşündüğümüz ilk önemli eşik 10,500 bölgesinde bulunuyor. Bu düzeyin üzerindeki kalıcı hareketler yukarı istikametteki gayretlerin ivme kazanmasını sağlayarak yeniden geçen haftanın önemli direnç bölgesi pozisyonundaki 10,800’leri ajandaya sokabilir.
Diğer taraftan, 10,500’ler üzerinde hacim takviyesiyle kalıcı olamayan ve/veya tarafını tekrar aşağı çevirme eğiliminde olan bir piyasa yapısında yıl başından beri önemli bir trend desteği özelliği sergileyen 50 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 10,230 düzeyini kısa vadeye yönelik konumlar açısından stratejik bir stop-loss bölgesi olarak takip etmeyi öneriyoruz.
Gcm Yatırım: Bist-100’de Alımlar Devem Eder Mi?