34,3835$% 0.46
36,8302€% -0.66
2.971,24%-0,15
4.981,00%-0,04
19.923,00%-0,04
2.687,57%-0,62
9.184,82%2,67
Teknoloji şirketleri, yapay zeka hizmetleri geliştirmek için milyar dolarlar harcıyor. Çünkü yapay zeka yetenekleri zayıf kalan şirketlerin yakın gelecekte varlığı zora girecek.
Samsung da bu durumun farkında ve rakiplerinin sunduğu ChatGPT, Apple Intelligence veya Google Gemini gibi yapay zeka servislerine rakip olarak şimdi kendi yapay zeka servisi Bixby Aİ’yi duyurdu.
Ancak yeni yapay servisi Bixby, en azından şimdilik, sadece Çin’de piyasaya çıkacak ve Çin’e özel üretilmiş olan Samsung aygıtlarında çalışacak. Yapay zeka servisinin dünyanın geri kalanındaki Samsung telefonlarına ulaşmasının ne kadar süreceği belli değil. Ancak Samsung Aİ teknolojisini olabildiğince çok kişiye olabildiğince çabuk ulaştırmak isteyecektir, çünkü rakibi Apple 2025 başında son model iPhone’larına büyük yaygarayla duyurduğu Apple Intelligence yapay zeka uygulamalarını yüklemeye başlayacak. O noktadan sonra Samsung eğer benzer bir yapay zeka servisine sahip değilse, Apple karşısındaki rekabet bahtı hızla düşecek.
“Google Gemini güzel ama bize daha fazlası lazım”
Aslında Samsung telefonları halihazırda Galaxy Aİ kapsamındaki yapay zeka uygulamalarıyla dolu olarak geliyor. Şirket son bir yıldır yapay zekaya odaklandı ve Galaxy Aİ servisini kullanıcılarına sundu. Ancak bu uygulama, kendi yapay zeka servisinden çok Google Gemini’ye dayanan bir tür modifikasyon.
Şimdi Çin’de ortaya çıkan gelişmeyle birlikte, Samsung’un öz be öz kendine ait bir yapay zeka servisiyle dünyada rekabete hazırlandığını anlıyoruz…
Diğer Teknoloji Haberleri İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Spotify ve Apple Music, Tiktok’ta Müzik Paylaşmayı Kolaylaştırdı