35,3930$% 0.17
36,3847€% 0.08
3.028,02%0,24
4.913,00%0,26
19.645,00%0,23
2.662,43%0,11
9.961,34%1,33
Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr – Geri dönüşüm ve yaratıcılık, modanın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bu akımın dikkat çeken isimlerinden biri olan Ömer Ünver, babaannesinin eski perdelerini gömleklere dönüştürerek hem nostaljiyi hem de sürdürülebilirliği bir araya getiren dizaynlara imza atıyor. Ömer Ünver, çocukluğunun geçtiği evdeki perdelerin dokusundan ve desenlerinden daima etkilenmiş, babaannesinin eskimeye yüz tutmuş perdelerini çöpe atmak yerine değerlendirme fikri ise bir gün tesadüfen ortaya çıkmıştı. Retro desenler ve şık işlemeler, şık gömleklere dönüşerek hem günlük kullanıma hem de özel etkinliklere uygun bir hale geldi. Ömer Ünver’in babaannesinin perdelerinden başlayan yolculuğu, modanın sadece estetik değil, aynı zamanda anlam yüklü bir sanat dalı olduğunu gösteriyordu. Her biri geçmişe bir selam niteliği taşıyan bu gömleklerle, hem nostaljiyi hem de sürdürülebilirliği gardıroplara taşıyan Ömer Ünver öyküsünü, Milliyet.com.tr‘ye anlattı.
‘BABAANNEMİN ESKİ EVİNDE OTURURKEN BİR ANDA AKLIMIZA GELDİ’
Ömer Ünver (19), Konya, Karapınar Kepez Köyü’nde yaşıyor. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Ömer, ortaokuldan sonra okulu bıraktı. Çocukluğunu küçük bir köyde geçirdi. Çiftçiliğe olan merakı onu bu alanda çalışmaya itti. Çiftçiliğe olan merakını, teknolojiyle birleştirmeyi hayal eden Ömer, “Birçok şey yapmak istedim ama doğal köy yerinde olduğumuzdan imkân sonluydu. Öğretmenlerim daima akıllı bir çocuk olduğumu söylerdi ama ortaokul sonrası okulu bıraktım” ifadelerini kullandı.
Babaanne perdesinden gömlek yapma fikrinin çıkış kıssasını anlatan Ömer, öncesinde bu perdelerin sosyal medyada çok popüler olduğunu dile getirdi. Ömer, “Aslında bizim de kuzenlerimizle köyde oturduğumuz bir ev vardı. Bu sosyal medya haberlerinden sonra o evde de eski perdelerden olduğunu gördük. Sonra sosyal medya üzerinden bir canlı yayın açtık. Birkaç gün anlık 3-4 bin kişi izliyordu. 2 gün böyle devam ettik. 2. günün sonunda da bundan gömlek dikmeye karar verdim” diyen Ünver, şunları söyledi:
“Babaannemin çeyizinden çıkan 50 yıllık eski perdeleri yengeme verdim. Sağ olsun yengem de beni kırmayıp onlardan bir gömlek dikti. İlk giydiğimde hayli hoşuma gitmişti. Sonra yine sosyal medya üzerinden bir canlı yayın açtık. Gayet güzel yorumlar aldım. Sonraki gün kuzenlerime, benim birkaç fotoğrafımı çekmelerini istedim. Fotoğrafları sosyal medyayı yükledim. 1 gün içinde 2 milyon izlenme aldı. Herkes çok beğenmişti. Bu kadarını ben de beklemiyordum.”
‘KİMİLERİ GÜLDÜ BAZILARININ DE ÇOK GÜZELİNE GİTTİ’
Videosuna çok fazla yorum geldiğini söyleyen Ömer, “Babaannemin eski konutundaki bu perdelerden yaptıklarımız onun da güzeline gitti. Gömleğin bana çok yakıştığını söyledi. Gömleği yengeme diktirdikten sonra, Karapınar’ın çarşısına çıktım. İnsanların yansısını görmek istedim. Bazıları güldü bazılarının de çok güzeline gitti. ‘Bize de diksenize’ diyen çok insan oldu. Aslında genelde olumlu yanıtlar aldım. İlerleyen vakitlerde gelinlik dikme fikrim var. Epey bir ilgi göreceğini düşünüyorum. Gelinliklerin sade beyazlıktan çıkıp bu eski perdelerden dikim yaptığımızda daha şık olacağını düşünüyorum” bilgisini paylaştı. Kendisi gibi fikirleri olanlara tavsiyelerde bulunan Ömer, sözlerini şöyle noktaladı:
“Ya şunu yapsam nasıl olur’dediğinizde onu yapmaktan geri kalmayın. Ne olursa olsun ‘Dalga geçerler’ veya ‘Olmaz, ilgi görmez’ dememelerini tavsiye ediyorum. Aklınıza gelen fikirlerin her zaman gerisinde durun.”
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Freak Tiyatro’nun Genç Oyuncusu ve Yazarı Burak Can Aras: Tiyatroya Barzani’yle Yemek Yiyerek Başladım