38,2701$% 0.08
44,0224€% -0.2
4.241,97%0,78
6.974,00%0,82
27.810,00%0,83
3.450,33%0,72
9.321,64%0,05
DOLAR 38,2701
EURO 44,0224
ALTIN 4.241,97
BİST 100 9.321,64
İmsak 02:00
Titan, Satürn’ün en büyük uydusu olarak, bilim dünyasında büyük ilgi uyandırıyor. Arizona Üniversitesi’nden Antonin Affholder ve Harvard Üniversitesi’nden Peter Higgins liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi, bu uyduda yaşam mümkünlüğünü inceledi.
Araştırma sonuçları, Titan’ın yeraltı okyanusunun basit mikrobiyal organizmalara ev sahipliği yapabileceğini gösteriyor.
TİTAN’IN OKYANUSUNDA YAŞAM POTANSİYELİ VAR
Araştırma ekibi, Titan’ın 480 kilometre derinliğinde olduğu düşünülen yeraltı okyanusunu incelemek için biyoenerji modellemesi kullandı.
The Planetary Science Journal’da yayımlanan çalışma, bu okyanusun organik hususlarla beslenen yaşam formlarına ev sahipliği yapabileceğini ortaya koyuyor.
Ancak, araştırmacılar, Titan’ın teorik olarak basit mikroskobik yaşam formlarına ev sahipliği yapabileceğini, ancak genel olarak sadece küçük miktarda biyokütleyi destekleyebileceğini belirtiyorlar.
TİTAN’I FARKLI KILAN ÖZELLİK: ORGANİK İÇERİK
Antonin Affholder, “Titan’da bol miktarda organik madde bulunduğu için, ömrü sürdürebilecek yiyecek kaynaklarının da bol olduğu kanısı vardı.” diyor.
Titan’ın bu eşsiz özelliği, NASA’nın Dragonfly misyonu kapsamında gelecekteki keşifler için bu uyduyu önemli bir hedef haline getiriyor.
Ancak, araştırmacılar, tüm organik moleküllerin besin kaynağı olmayabileceğini ve Titan’ın okyanusu ile yüzeyi arasında çok az alışveriş olduğunu vurguluyorlar.
Araştırma ekibi, Titan’daki yaşam için potansiyel bir metabolik süreç olarak fermantasyona odaklanarak “temellere dönüş” yaklaşımını önerdi.
Fermantasyon, solunum gibi diğer metabolik süreçlerin bilakis, sadece organik moleküllere ihtiyaç duyar ve oksijen gibi bir oksidana ihtiyaç duymaz.
Bilim insanları, Titan’ın yeraltı okyanusunda bulunan varsayımsal mikroplar için potansiyel bir enerji kaynağı olarak en basit amino asit olan glisini incelediler. Ancak yapılan simülasyonlar, Titan’daki bol ölçüdeki organik unsurun sadece küçük bir kısmının bu tür organizmalar tarafından kullanılabileceğini gösterdi.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Astronotlar Uzayda Llk Röntgeni Çekti: Peki Bu Neden Önemli