35,4242$% 0.25
36,4605€% -0.14
3.049,16%0,57
4.981,00%0,34
19.863,00%0,35
2.677,70%0,32
%
Melisa Vardal – Genç yetenek Pelin Çelik, ilk albümü “Yaşamak Gerek” ile müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeye hazırlanıyor. “Zordu Birbirimizi Bulmak”, “Ceket”, “Keşke Sevmek Yetseydi”, “Ben de Delirdim”, “Yük”, “Yolun Çağrısı” ve albüme ismini veren “Yaşamak Gerek” müziklerinden oluşan albüm Çelik’in samimi ve duygusal anlatımıyla dinleyicileri içine çekiyor. Çelik, albümün ortaya çıkış sürecini ‘mücadeleli ama keyifli’ olarak tanımlıyor. Sözleri ve müzikleri kendisine ait olan müziklerin her biri, farklı vakitlerde yaşanmış farklı hislerin birer yansıması olsa da Çelik tüm müziklerin öyküsünü 45 dakikalık bir klip-film’de buluşturuyor.
Günümüzün bağları mercek altında
“Yaşamak Gerek” ismini taşıyan klip-film, İpek isimli bir kadının hayatı üzerinden çağdaş bağlantıların karmaşık ve çelişkili tabiatını gözler önüne seriyor. İpek’in inişli-çıkışlı bağlantısı, tüketim kültürünün yarattığı yabancılaşma ve yüzeyselliğin ilişkiler üzerindeki yıkıcı tesirini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. İpek’in aldatılmasıyla yaşadığı hayal kırıklığı, “Keşke Sevmek Yetseydi” müziğinin hüzünlü melodisiyle birleşerek izleyiciyi derinden etkiliyor. Klibin en çarpıcı anlarından biri de İpek’in müzik imalcisi Savaş (Hakan Bilgin) ile stüdyoda yaptığı sohbet. Bilgin’in “Meta fetişizmi, her şeyin daha uygununa sahip olma isteği, uyumsuzluk… Bu aslında bir tüketim sarhoşluğu. Kapitalizm bunu çok sever. Sevgi kapitalizmin içinde yoktur. Daima yenisini almak, daima daha farklısını istemek… Toplumsal bir patoloji aslında” sözleri, klipteki ilişkiler çıkmazının temelindeki sorunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Klibin devamında İpek’in eski sevgilisinin sosyal medyada insanlara samimi yaklaşımı, bağlardaki güven problemini gözler önüne seriyor. İpek’in arkadaşıyla dertleştiği sahnede ise “Her kırılan kalbini kırana dönüşürse bizi zehirleyen bağlantılardan kurtuluşumuz nasıl olacak?” sorusu, izleyiciyi bu fikre ortak ediyor. Klibin sonunda İpek’in bir sahafta rastgele açtığı kitapta okuduğu “Bizimkisi özünde trajik bir çağ… Felaket çoktan gerçekleşti, yıkıntılar arasında kalakaldık. Yeni küçük yaşam alanları yaratmaya, yeni küçük umutlar yeşertmeye çalışıyoruz… Kaç gökyüzü başımıza geçmiş olursa olsun yaşamak zorundayız” satırları albümün çıkış parçası “Yaşamak Gerek” ile birleşerek umut dolu bir mesaj veriyor. Çelik, “Yaşamak Gerek” klibiyle çağdaş ilgilerin çıkmazına dair düşündürücü bir tartışma başlatıyor. Tüketim kültürünün yarattığı boşlukta gerçek sevgiyi bulmanın zorluğunu vurgulayan klip umudu ve yaşama sevincini de kaybetmememiz gerektiğini yeniden hatırlatıyor.
‘Gezgin’lerden uzak durun!
Pelin Çelik, yıllar önce yazdığı ve dinleyicilerin merakla beklediği “Gezgin” isimli kesimini da geçtiğimiz günlerde Olta Dayanışma ile birlikte yayınladı. Lise yıllarında veya üniversite başlarında yazılan müzik, daha önce IKSV Genç Caz ve Roxy gibi yarışlarda başarı kazanmış ve Kalben – Peyk gibi sanatkarların konserlerinde seslendirilmişti. “Gezgin”, başlangıçta Chris de Burgh’un ‘the traveller’ karakterinden etkilenerek yaratılmış olsa da, zamanla Çelik için farklı bir anlam kazanmış. Müzik, birçok kişiyi etkileyen, ancak aynı zamanda kalpleri kıran bir karakterin öyküsüne dönüşmüş. Çelik, “Gezgin”i “insanların hislerine önem vermeden kendi ferdî tatmini odaklı yaşayan, bu sebeple de çok sayıda limana uğrayan ve her birinde de kırık kalp bırakan” şahıslara benzetiyor. Çelik, dinleyicileri duygusal hasarlardan kaçınmak için bu tür insanlardan uzak durmaları konusunda uyarıyor.
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Gemide 2 Yıl Mahsurdular, Burunları Bile Kanamadı! ‘Yöneticilere Ders Diye Okutulsun’