DOLAR

35,4534$% -0.04

EURO

36,6163% 0.13

GRAM ALTIN

3.087,42%0,44

ÇEYREK ALTIN

5.028,00%0,04

TAM ALTIN

20.046,00%0,01

ONS

2.707,84%0,44

BİST100

9.789,79%0,51

İmsak Vakti a 02:00
Bursa HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
SON DAKİKA

DOLAR 35,4534

EURO 36,6163

ALTIN 3.087,42

BİST 100 9.789,79

İmsak 02:00

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır Teknofest 2025 Yeniliklerin Anlattı

ad826x90

TEKNOFEST birincilere imza atmaya devam ediyor. TEKNOFEST 2025’in yeniliklerini anlatan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, “İstanbul’da 50’den fazla teknoloji yarışını düzenleyeceğiz. Kıbrıs’ta da 7 teknoloji müsabakası düzenleyeceğiz. Bu yıl ilk kez ilkokul öğrencilerimizin kendi aralarında yarışabilecekleri uluslararası bilim çocuk müsabakası açtık. TEKNOFEST yarışmacılarımızın projelerinin girişime dönüştürmeleri için onların yanındayız. Donanım ayağında faaliyet gösteren teşebbüslerimize yatırım desteği sağlamak için T3 Vakfı olarak teşebbüs sermayesi yatırım fonu kurduk” dedi.

Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğüne düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul’da düzenlenecek. 7’den 70’e bir çok insanı savunma sanayi alanında yapılan yerli ve milli eserlerle buluşturan şenlik birincilere imza atmaya devam ediyor. TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen müsabakalar gençlerin vizyonlarını genişletip geleceğe yön veriyor. Milyonlarca teknoloji meraklısını bir araya getiren TEKNOFEST yarışları, bu yıl İstanbul’da 51 ana kategori ve 117 alt kategoride gerçekleştirilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise, 7 kategoride yapılacak. Bu yıl ilk sefer sadece ilkokul öğrencilerinin kendi aralarında yarışabilecekleri Uluslararası Bilim Çocuk Müsabakası gerçekleşecek.

İstanbul’da yapılacak olan TEKNOFEST 2025 yarışlarına Marmara Bölgesi ev sahipliği yapacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır da TEKNOFEST 2025 hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, “2018’de TEKNOFEST’i ilk düzenlediğimizde de ana gayelerimizden birisi toplumun tüm bölümlerinde bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırmak bir anlam da da toplumsal seferberlikle zihinsel dönüşüme öncülük edebilmekti. Öğrenilmiş çaresizliği yıkmaktı. Ana amaçlarımızdan birisi bunu da yapmanın en güzel yolu gençlere teknolojiyi, bilimi sevdirmek aşılamak ve bu alanda çalışmalar yapmalarına öncülük etmekti. Bu gençlerin ürettiği projeler var. Projelerin dönüştüğü teşebbüsler var. Bunlar da bizim ana amaçlarımızdan birisiydi. Her sene özellikle TEKNOFEST’in hem etkinlik alanı itibariyle faaliyetler itibariyle hem de teknoloji yarışları alanında yeniliklere açık bir şekilde şenliğimizi daha iyi bir noktaya taşımaya uğraş ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da 50’den fazla teknoloji müsabakasını düzenleyeceğiz”

İstanbul TEKNOFEST’te 50’den fazla müsabaka düzenleneceğini belirten Hıdır, “TEKNOFEST’deki yarışlarımız da farklı eğitim düzeylerinden başvurular alıyoruz. İlkokul öğrencisi de başvuru yapabiliyor doktora düzeyi de mezun teşebbüs düzeyi de başvuru yapabiliyor. Her yarışımızda belli alt eğitim düzeyleri bulunmakta. Bu yıl hem Kıbrıs için hem de İstanbul için yarış duyurularımıza yarış davetlerimize çıktık. İnşallah Kıbrıs’ta Ocak sonuna kadar, İstanbul ayağında da şimdilik 20 Şubat’a kadar başvurular devam ediyor olacak. İstanbul’da 50’den fazla teknoloji müsabakasını düzenleyeceğiz. Kıbrıs’ta da 7 teknoloji müsabakası düzenleyeceğiz. Nasıl başvuru yapacaklarını uçtan uca erişebilecekleri bir web sitemiz mevcut. Orayı ayrıntılı bir şekilde inceleyerek hem yarışlar hem de süreçler hakkında bilgi almalarını tavsiye ederim” dedi.

“İlkokul öğrencilerimizin kendi aralarında yarışabilecekleri uluslararası bilim çocuk müsabakası açtık”

Yarışmalar hakkında bilgiler veren Hıdır, ” Üniversite ve üzerine açık olan yarışlarımız var. Hyperloop gibi bir müsabakamız için üniversite ve üzeri eğitim seviyesinde olmanız gerekiyor. Ancak eğitim teknolojileri alanında bir yarışımıza başvuracaksınız burada ilkokul, ortaokul, lise, üniversite 4 ayrı kategori mevcut. Eğitim düzeyine uygun olan başvuru gerçekleştirebilirler. Burada her müsabakamız ilkokul öğrencilerine açık değil veya her yarış ortaokul öğrencisine açık değil. Ama ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılabileceği hayli önemli güzel yarışlarımız var. Bu yıl ilk kere ilkokul öğrencilerimizin kendi aralarında yarışabilecekleri uluslararası bilim çocuk yarışı açtık. Onlar daha önce ortaokuldaki abi ve ablalarıyla birlikte yarışıyorlardı. Şimdi tamamen ilkokul düzeyindeki kardeşlerimizin yarışabilecekleri özel bir kategori açıktık. Ortaokul öğrencilerimiz Eğitim Teknolojileri, Akıllı Ulaşım, İnsanlık Faydasına Teknoloji, Engelsiz Yaşam Teknolojileri gibi bu müsabakalarımıza gerçekleştirebilirler. Üniversite öğrencileri için çok daha geniş. Roket, İnsansız Hava Aracı, Sualtı Sistemleri, Deniz Aracı, Çip Tasarım, Yapay Zekanın farklı alanlarında bir çok müsabaka hem lise hem de üniversite öğrencilerine açık” diye konuştu.

Yarışmaya katılıp birinci olan öğrenciler için neler yapıldığından söz eden Hıdır şöyle konuştu:

“Şampiyonluk ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ellerinden alıyor. Her yıl 2018’den 2024 kadar Azerbaycan dahil 10 farklı TEKNOFEST gerçekleştirdik. Kendisi 10 TEKNOFEST’e de katılarak orada şampiyonlarımızın birinci olan takımlarımızın mükafatlarını kendi ellerinden taktim ettiler. TEKNOFEST’i kurgularken ki ilk amaçlarımızdan birisi burada gelişen teknolojiler çocuklarımızın yaptığı projelerin önemli teşebbüslere dönüşmesi. Ülkemizin katma değeri yüksek eserlere dönüşebilmesiydi. Bizler bu kapsamda nasıl ki Baykar’ın hikayesi bir anlamda küçük bir atölyede bir insansız hava aracı geliştiren TEKNOFEST kadrosu gibi başlayıp şimdi sınıfında dünyanın en iyi İHA ve SİHA’larını geliştiren önemli bir markaya bir şirkete dönüştüyse bizler de TEKNOFEST’te yarışan gençlerin bu çalışma ve projeleri aynı başarı elde edebilsin istiyoruz. Bu sadece Baykar’la sınırlı kalmasın. Ülkemizin yüz akı diyebileceğimiz havacılıktan, sivil teknolojilere, yapay zekadan finansal, çevre gibi bir çok alana dahil olan yayılan yeni teşebbüsler teknolojiler geliştirsinler istiyoruz.”

Finansal anlamda da takviyeler sağlandığını belirten Hıdır, “T3 teşebbüs merkezimiz çatısı altında onlara yön verecek onlara eğitim manasında finansal anlamda destekleyecek programlar düzenliyoruz. Bunlardan biri TEKNOFEST teşebbüs programı. TEKNOFEST teşebbüs programına take tff veya TEKNOFEST’te yarışmış finale kalmış müracaatlarını gerçekleştirebilirler. Teşebbüs programımız çerçevesinde biz 800 bin TL’ye kadar yatırım desteği sağlayacağız. Eğitimler, sektörel işbirlikleri gibi noktalara da onların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST yarışmacılarımızın yanındayız”

TEKNOFEST yarışmacılarının projelerini girişime dönüştürmesi için yanında olduklarını vurgulayan Elvan Kuzucuk Hıdır, ” T3 Vakfı olarak teşebbüs sermayesi yatırım fonu kurduk. Burada da asıl maksadımız aslında biraz daha TEKNOFEST odağındaki projeler geliştiren özellikle donanım ayağında faaliyet gösteren teşebbüslerimize yatırım desteği sağlamak. Bu yıl take tff da 1 milyon dolar toplamda yatırım açıkladık. Bunun 750 bin dolarını T3 teşebbüs sermayesi yatırım fonu çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Bizler T3 Vakfı olarak hem eğitim ayağında hem finansal anlamda TEKNOFEST yarışmacılarımızın projelerinin girişime dönüştürmeleri için onların yanındayız. Biz onlara yön vermesek de onların edinmiş oldukları TEKNOFEST muvaffakiyetleri çünkü TEKNOFEST’in hem ulusal hem de uluslararası anlamda artık bir marka değeri var. Bu marka değeri çerçevesinde orada yer almaları orada proje geliştirmeleri ve birinci olmaları aslında onların başarılarının en büyük göstergeleri oluyor. Dışarıdan bir gözde o başarıyla birlikte onların hem işe giriş süreçlerinde hem de diğer farklı alanlarındaki çalışmalarında öncü rol oynuyor” dedi.

“TEKNOFEST’in teknoloji müsabakaları dünya monopollerine karşı bir itirazın dışa vurumu”

TEKNOFEST’in hayal ettiklerinin çok daha ötesine gittiğini belirten Hıdır, “Çünkü insanlarımızın, halkımızın gençlerimizin bu anlamda bir ihtiyacını karşılamış oldu. Geriye dönüp baktığımızda yaptığımız anlamlı işlerden başından geliyor. İyi ki bu işi yapmışız. İyi ki T3 Vakfıyla yolumuz kesişmiş ve TEKNOFEST’te de bir fil işin içerisinde bulunup bu çalışmalara katkı sağlamışız diyoruz. Elbette burada tek aslında konu üniversite öğrencisi, lise öğrencisinin gelişimi gelişi veya dönüşümü değil. Esasen 7’den 77’ye en küçük çocuktan en büyük amcalarımdan dedelerimize ninelerimize kadar bir zihinsel dönüşümün gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Özellikle TEKNOFEST’in teknoloji müsabakalarını ben tanımlarken dünya monopollerine karşı bir itirazın dışa vurumu olarak konumlandırıyorum ve söylüyorum. Burada dünyanın şuan ki geldiği durumda özellikle teknoloji ayağında geldiği duruma baktığımızda belli başlı firmaların şirketlerin söz sahibi olabildikleri sosyal adaletin yok olduğu bir tertipten bahsediyoruz. Biz TEKNOFEST’le bu tertibi daha adil dünyanın daha merhametli ve sosyal adaleti sağlayan bir sisteme dönüştürecek öge olarak görüyoruz. Bunu da sırf kendi ülkemizde değil ilk başta dost ve kardeş coğrafya ülkelerimizde benzer dönüşümü yaşatmayı ona vesile olmayı hedefliyoruz. Gayemiz bu. Nasıl ki Türkiye kendi Milli Teknoloji Atağını geliştirdiyse ve bu vizyonda ilerliyorsa o ülkelerde kendi ülkelerinin Milli Teknoloji Ataklarını gerçekleştirecek ve bir anlamda da dünya da adaleti huzuru toplumun yeterliliğini düşünen bu anlamda toplum faydasına ürünler geliştiren doğacak yetişecek diye inanıyoruz. Bir Aziz Sancar bir Selçuk Bayraktar gençler ortasından çıksa hem ülkemiz hem de dünya adına güzel günler bizi bekliyor diye düşüyorum” dedi.

TEKNOFEST’in Türkiye’nin her kentinden epeyce yoğun talep gören bir şenlik olduğunun altını çizen Hıdır, “Bir yıl Anadolu’nun bir kentinde bir yıl İstanbul’da düzenliyoruz. 2025 yılında Kıbrıs’ta Eylül ayı içerisinde de İstanbul’ da TEKNOFEST 2025’i düzenlemeyi planlıyoruz. 2025 yılı içinde düzenlemeyi planlıyoruz. Olabildiğince buradaki TEKNOFEST ruhunu heyecanını sadece o şenliğin olduğu kente değil çevre vilayetlere ve kentlere de yaymayı arzuluyoruz. TEKNOFEST 2025 İstanbul’da da teknoloji yarışlarımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hem Marmara Bölgesi’nin farklı kentlerinde önemli teknoloji yarışlarını bu kentlerimiz ev sahipliği yapacak. Oradaki geçlerimiz toplumumuz bu heyecana ortak olacak diye düşünüyorum” dedi. – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Elvan Kuzucu Hıdır Teknoloji Teknofest Havacılık istanbul Etkinlik Yerel

Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika 

Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber

Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr

Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber

Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber

Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu 2025 Yapılacak

HIZLI YORUM YAP