32,7008$% 0.16
35,1286€% 0.08
2.448,86%0,06
3.986,00%-0,37
15.967,00%-0,37
2.327,70%-0,17
10.357,59%0,14
Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Cumhuriyet’in yeni yüzyılında önemli bir projeye imza attı. “Teknolojinin Lider 100leri” projesi ile iştirakçilere kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir eğitim programı sunuldu. Proje kapsamında 166’sı kadın 23’ü erkek olmak üzere toplam 189 öğrenci 4 aylık eğitim süreci sonunda sertifikalarını alarak mezun olmaya hak kazandı. Türkiye’nin teknoloji alanında en yetenekli gençlerinin seçilerek eğitim programına dahil edildiği projede öğrencilerin yüzde 80’i bayanlardan oluşuyor.
Türkiye’nin teknolojide yetişmiş insan gücüne katkı sağlamayı hedefleyen projenin ilk mezunları destekleyici kurumların temsilcilerinin iştirakiyle 1 Temmuz’da gerçekleştirilen özel aktiflikte sertifikalarını aldılar.
Törende Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Banu Arıduru proje hakkında bilgiler verdi.
Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney: “Yaklaşık dört yıl önce bilimde ve teknolojide sayıca az motivasyon olarak düşük olan kadın uzman sayısını arttırmak, kadınları teknolojiye, istihdama ve üretime kazandırmak amacıyla Teknolojide Kadın Derneği’ni kurduk. Dernek olarak maksadımız sadece kadınlara değil tüm gençlerimize, tüm insanlığa hizmet vermek ve bu alanda teknolojide çeşitliliği sağlamak, kadınları teknolojiye, istihdama ve üretime kazandırmak. Bunu yaparken de sadece kadınlara değil tüm gençlerimize, tüm insanlığa hizmet vermek ve bu alanda teknolojide çeşitliliği sağlamayı hedefliyoruz.
Teknoloji çağında Türkiye’nin güçlenmesi, ekonomik olarak refaha çıkabilmesi, teknoloji gücüyle nüfusu az da olsa dünyanın lider ülkeleri arasına girebilmesi ve özellikle yapay zeka, ve bunun getirdiği yeni dünya nizamına uygun yeni insan formunun en güçlü olduğu ülkelerden birisi haline getirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.
Teknolojide Kadın Derneği olarak Cumhuriyetin 100.yılında hayata geçirdiğimiz Teknolojinin Lider 100leri projemiz ile gençlerimizi geleceğin mesleklerinde istihdama hazır hale getirmek ve istihdama yerleştirmek en büyük hedefimiz oldu. Bu kapsamda dernek üyelerimiz ve 68 marka ile birlikte rekabet gözetmeksizin projenin tesirini arttırmak için ilk kez bir projede birleşti ve Türkiye’nin her tarafından 189 gencimizi bu programa dahil etmek için bir seçim süreci yaptık. Projemizi Türkiye’nin en büyük sorunu olan rol modellerimizi yetiştirmeye odaklı olarak geliştirdik. Projemiz önümüzdeki periyotta de geleceğin teknoloji başkanlarını yetiştirmeye ve istihdam etmeye, Türk ekonomisine rol model olacak önderleri eğiterek yetişmiş insan gücü sunmaya devam edecek ” açıklamasında bulundu.
Teknolojide Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Banu Arıduru: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) olarak proje destekçilerimizin de katkılarıyla hayata geçirdiğimiz “Teknolojinin Lider 100leri” projesi ile teknoloji alanında yeni lider yetiştirmeyi hedefledik ve bugün yetenekli öğrencilerimiz programı başarıyla tamamlamış bulunuyor. Bu proje, Teknolojide Kadın Derneği’nin kurumsal üyelerinin de ortalarında bulunduğu birçok marka ile el ele vererek hazırladığı “Birlikte Güçlüyüz” konsepti altında ortaya konulan çok önemli bir projedir.
Projemiz kapsamında, 6 farklı başlıkta 4 ay süren programımızın içeriğinde; teknik eğitimlerin yanı sıra soft skill eğitimler ve mentorluk desteği de vardı. Bu kapsamlı programa başvurular planlarımızın da üstündeydi ve biz de kapasitemizi artırarak ilk periyodumuzu 166 kadın ve 23 erkek katılımcı ile başlattık. Ne mutlu bizlere ki bugün bu iştirakçilerin tamamı başarıyla mezun oluyor. Mezun olan öğrencilerimizin ülkemizin gelişimine katkıda bulunacağına yürekten inanıyoruz” dedi.
Başvurular ortasından seçilen öğrenciler Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarda uzmanlaşırken bir yandan da IQ, EQ ve CQ alanında sosyal marifet eğitimleri ve onları destekleyen kurumlardan mentorluk desteği aldılar.
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje ilerleyen devirde yeni öğrencilerle uzun vadede geleceğin teknoloji önderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.
Türkiye’nin en yetenekli, uzman ve eğitim olarak en güçlü gençlerine davette bulunarak, onların teknoloji önderleri olarak yetiştirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında destekçi olan firmalar aracılığıyla istihdam imkanı sunuluyor. Bu sayede, yetenekli gençlerin teknoloji kesiminde meslek yapmaları teşvik ediliyor ve bu alanda daha fazla lider yetiştirilmesi hedefleniyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler destekçi firmaların dayanağıyla çalışma hayatına adım atıyor.
Projede destekçi kurum olarak yer alarak ve gençlere imkan sunan markalar arasında Akbank, Alpplas, Amsterdam Tech, Arena, Arksigner Yazılım, Bilyoner, Binance, Borusan, Bosphorus ISS, BT Akademi, Castrol, Commencis, Damat Tween, Destek Patent, Dorçe Prefabrik, Düşyeri Bilişim, Ekşi Teknoloji, EnerjiSA, Ernamaş, Temel Holding, Fiba Retail, Fintables, Ford Otomotiv, FoxHR, Gemicioğlu Hukuk, Globaltürk Capital, Google Cloud, Gtech, Hitit Bilgisayar, Ingrammicro, Intertech, IT Servis Teknolojileri, İstanbul Veri Science Academy, Kayalar Kimya, Koçzer, Kofana, Kredi Kayıt Ofisi, Lenovo, Linktera, Little Caesars Pizza, Logo Yazılım, Manpower, Mastercard, MediaMarkt, OBSS Teknoloji, Oggusto, Onedio, Opportune, Otokoç Otomotiv, Özay Hukuk Ofisi, Peakup, Pera Özel Eğitim Kurumları, Piksel Akademi, QNB Finansbank, Robusta, Sahibinden.com, Simon Kucher, TD Synnex, The Ritz-Carlton, Teknosa, Tempo Çağrı Merkezi, UNO, Ülker, Vodafone, Yapıkredi Bankası, 360+ Media Interactive Technologies yer alıyor.
Nvıdıa, Fransa’da İnceleniyor: Cezalar Uygulanabilir
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.