32,7836$% 0.34
35,5135€% 0.27
2.487,77%0,40
4.049,00%0,20
16.223,00%0,20
2.362,57%0,16
10.879,25%0,14
Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğinde yürüttüğü ve yeni döneminde deprem bölgesindeki kadınlara öncelik verilen ”Dijitalde Hayat Kolay” projesi ile kadınların iş gücüne iştirakini destekliyor. 2019 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar 15 bin kadına dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri verildi. Proje ile 2024 sonuna kadar 15 bin kadına daha eğitim verilmesi hedeflenirken, 20 kadın girişimciye de hibe desteği sağlanacak. Türk Telekom, ekonomik, sosyal, bölgesel veya fizikî nedenlerle dezavantajlı bölümlerin hayata aktif iştirakini destekleyen çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek teşebbüs ekosisteminde var olmaları için 2019 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğinde Dijitalde Hayat Kolay projesini hayata geçiren Türk Telekom, proje ortakları ile birlikte yeni dönem eğitimlerine devam ediyor. Deprem bölgesindeki kalkınmayı desteklemek amacıyla yeni periyotta öncelikli olarak depremden etkilenen kadınlara eğitim veriliyor. Böylelikle, kadınların dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama maharetleri kazanması sağlanarak ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ve eşit yer almalarına katkıda bulunuluyor. Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Tecrübesi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, ”Türk Telekom olarak, Türkiye’ye Paha anlayışıyla, teknolojiyi iyilik ve yarara dönüştüren projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Dijitalde Hayat Kolay projesi ile başta deprem bölgesindeki kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek, bölgesel avantajı olan ürünleri e-ticaret yolu ile pazarlayarak gelir elde etmelerini destekliyor, kadın emeğini bölgesel ekonomiye kazandırıyoruz. Kadınların ekonomiye ve toplumsal hayata eşit ve güçlü katılabilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
”KADIN EMEĞİNİ BÖLGESEL EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ”
Sürdürülebilir kalkınmanın kapsayıcı tahliller ve eşitliği destekleyici çalışmalarla mümkün olacağına dikkat çeken Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Tecrübesi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, ”Türkiye’ye Bedel anlayışıyla, teknolojiyi iyilik ve yarara dönüştüren projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Dijitalde Hayat Kolay projesi ile başta deprem bölgesindeki kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek hayata daha eşit katılmalarını destekliyor, kadın emeğini bölgesel ekonomiye kazandırıyoruz. Zira sürdürülebilir kalkınmanın lakin kapsayıcı tahliller ve eşitsizliklerin azaltılması ile mümkün olacağına inanıyoruz. Çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerle devam ettiğimiz yeni devirde deprem bölgesinin kalkınmasına katkıda bulunmayı odağımıza aldık. Mentörlük ve hibe süreçlerimizde bölgeden yapılacak başvuruları önceliklendirdik. Projenin yeni periyodunun başladığı mart ayından bugüne kadar 3 bini aşkın kadına proje kapsamında eğitim verdik. Yıl sonuna kadar 15 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Paydaşlarımız ve istekli eğitmenlerimizin desteği ile çeşitli nedenlerle istihdamda yer almayan kadınların potansiyellerini açığa çıkarmalarını, teşebbüslerini ileriye taşımalarını ve dolayısıyla ekonomik ve toplumsal hayata eşit ve güçlü katılmalarını destekliyoruz” diye konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Güner Kal ise ”TOBB Kadın Girişimciler Şuramız, Türkiye’nin en yaygın ve en büyük kadın girişimcilik teşkilatıdır. 81 vilayetten 7 bin üyemiz ile kadınların toplumun her alanında daha fazla rol üstlenerek, girişimcilik yolunda özendirilmesi için birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Dijitalde Hayat Kolay projesi ile de özellikle deprem bölgesindeki kadınların, dijital ve teknolojik yetkinliklerini geliştirmek ve güçlendirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, hızla dijitalleşen yeni dünya sistemine onların daha sağlam bir şekilde hazırlanması, güçlü ekonomik büyüme sağlamanın en önemli yollarından birisi olacaktır” dedi.
“Kadınlar dijital marifetler, finansman ve teknolojiye eşit olmayan erişim gibi mahzurlar nedeniyle dijital teşebbüslerde bulunmakta ve işlerini büyütmekte hala geride kalıyor” diyen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Program Yöneticisi Hansın Doğan da şu sözleri kullandı: ”Dijitalde Hayat Kolay projesiyle, Türkiye’de daha kapsayıcı ve fırsat eşitliği sunan bir dijital iktisadın şekillenmesine yardımcı olmak için somut adımlar atıyoruz. Ayrıca, depremden etkilenen bölgede gerçek bir toparlanmanın ve sürdürülebilir kalkınmanın fakat kadınların uğraşları ve işgücüne aktif katılımıyla mümkün olacağını düşünüyoruz. Yeni devirde bölgedeki girişimci kadınların ihtiyaç duydukları dijital hünerleri kazanmalarına ve işlerini büyütmeleri için gereken takviyeleri sağlamaya odaklanarak hem onların hem de toplulukların güçlenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Proje ortaklarımız Türk Telekom, TOBB ve Habitat ile birlikte Türkiye’nin dijital ekonomiye dönüşüm sürecini hızlandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Habitat Derneği’nden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nesrin Serin Onkardeşler proje ile ilgili, ”Habitat Derneği olarak sürdürülebilir kalkınma maksatları doğrultusunda girişimcilik, dijital dönüşüm, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme odağında hayata geçirdiğimiz projeleri sürdürüyoruz. Bu kapsamda kadınların dijital maharet ve yetkinliklerinin geliştirilmesini, girişimcilik faaliyetlerinde bulunmasını, toplumsal ve ekonomik hayata iştiraklerini önemsiyor ve destekliyoruz. Girişimci ve girişimcilik potansiyeli bulunan kadınları desteklemeye deprem bölgesinin kalkınmasını önceliğimiz tutarak eğitimlerimiz, atölye çalışmalarımız, mentörlük ve hibe takviyelerimiz ile devam edeceğiz” dedi.
YENİ PERİYOTTA 20 TEŞEBBÜSE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Dijitalde Hayat Kolay projesinin yeni döneminde hem hedeflenen kişi sayısı hem de mentörlük ve hibe desteği sunulacak teşebbüs sayısı artırıldı. Dönem sonunda, dijital pazarlama eğitimlerine katılanlar ortasından belirlenecek 500 kadın, tasarım odaklı düşünme atölyeleri ile teşebbüslerinin hedef kitlesini daha ayrıntılı değerlendirme, etkili pazar ve müşteri tahlili yapmayı deneyimleme imkanı bulacak. Atölyeyi tamamlayan 500 kadın ortasından belirlenecek 40 kadın girişimci ise e-ticaret süreçlerinde karşılaştıkları sorunlardan, teşebbüslerini büyütme evresinde yaşadıkları problemlere kadar farklı bahislerde alanın uzmanlarından mentörlük desteği alacak. Mentörlük sürecini tamamlayan iştirakçiler ortasından heyet değerlendirmesi ile belirlenecek 20 kadın girişimci ise hibe desteği alarak teşebbüslerini büyütme fırsatı yakalayacak. Tüm Türkiye’den katılama açık olacak mentörlük ve hibe süreçlerinde deprem bölgesinden ve ayrıca teşebbüsleri depremden etkilenen adaylara değerlendirmede öncelik tanınacak.
Türkiye Küresel Lojistik Üssü Olmaya Aday
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.