34,5433$% 0.18
36,0051€% -0.65
3.009,39%1,61
5.119,00%1,13
20.409,00%1,26
2.707,66%1,35
9.549,89%1,94
Ulaştırma Bakanı’ndan vazifede yükselme ve işçi alım açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ABDulkadir Uraloğlu, 2024 yılı içinde 771 işçi alacaklarını, vazifede yükselme ve unvan değişikliği sınavını da açacaklarını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ABDulkadir Uraloğlu, Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen’e özel açıklamalarda bulundu.
Uraloğlu, dile getirdi.
İşte Uraloğlu’na sorduğumuz sorular ve karşılıklar.
1- Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara 2024 yılında ne kadar işçi almayı planlıyorsunuz?
Bakanlık olarak çalışanımızı her daim çağın gereksinimlerine cevap verebilecek şekilde geliştirmeye çok önem veriyoruz. Çalışanımızı en iyi şekilde donatarak işine şevkle sarılmasını istiyoruz. Çünkü her şeyden önce şunu çok iyi biliyoruz ki bizler bulunduğumuz yerlerde vatana ve millete hizmet için varız. Kurumların verimliliğinin ve hizmet kalitesinin artması da insan kaynaklarından yararlanabilme ölçüsüne bağlıdır. Kurumların temel başarısını belirleyen faktörlerin başında personelleri gelmektedir.
Bu noktada da biz de hizmetlerimizin en yüksek kalitede devam etmesi açısından hem eğitim faaliyetleriyle çalışanlarımızı desteklediğimiz gibi yeni işçi alımlarıyla da takımlarımızı genç ve dinamik arkadaşlarımızla güçlendirmeye devam ediyoruz.
Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2024 yılı memur takımlarına açıktan yani merkezi yerleştirme veya nakil suretiyle yapılacak atamalar ile İŞKUR aracılığıyla yapılacak daima işçi atamalarıyla 182 yeni işçi almayı planlıyoruz. Aynı şekilde Karayolları Genel Müdürlüğümüze 579, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüze de 10 yeni işçi alınması planlanıyor. Özetle hem Bakanlığımıza hem de bağlı kuruluşlarımıza 2024 yılı içerisinde toplam 771 işçi almayı hedefliyoruz.
2- Misyonda yükselme ve unvan değişikliği sınavı açmayı planlıyor musunuz? Sınav açılacaksa tarihi belli mi?
Evet. Hatta şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kararlarına göre süreçte başlamıştır. Süreç tamamlandığında yıl içerisinde misyonda yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılacaktır.
3-Kamu-Özel İşbirliği modeli ile ilgili düşüncülerinizi öğrenebilir miyiz?
Kamu-Özel İşbirliği modeli bir finansman modelidir.
Hatta Avrupa’da kamu özel işbirlikleri iki bin yıl önce Romalıların karayolları, limanlar ve posta hizmetlerini özel finansman ile geliştirmesiyle başlamıştır. Günümüzde de gelişerek kullanılmaya devam etmiş, örneğin Fransa’da imtiyaz modeliyle, İngiltere’de ise özel finans katılım formülüyle uygulanmaktadır.
Aslında bir sözleşmeye dayalı olarak, yatırım ve hizmetlerin, projeye yönelik maliyet, risk ve getirilerinin, kamu ve özel sektör arasında istikrarlı bir şekilde paylaşılması yoluyla gerçekleştirilmesi olan Kamu Özel İşbirliği, ülkelerin makroekonomik gayeleri doğrultusunda özellikle otoyol, köprü, tünel, havalimanı gibi altyapı yatırımları ve hastane, katı atık gibi kamu hizmetlerinin sunumunda alternatif bir finansman modeli olarak sıklıkla birçok Avrupa ülkesinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı Avrupa’da olduğu gibi bizler de kamu yatırımlarının özel bölümün yenilikçi ve üretken yapısını ticareti destekleyerek, vatandaşlarımızın refah ve memnunluğunu artıracak nitelikteki öncelikli altyapı alanlarına yönlendirmeyi hedefledik.
Bugüne kadar; Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul Havalimanı, Rize Artvin Havalimanı, İstanbul -İzmir, Kuzey Marmara-Ankara-Niğde Otoyolları gibi Türkiye’yi geleceğe taşıyan kaç dev ulaştırma yatırımı kamu-özel işbirliği modeli ile hayata geçirdik.
Bu model ile ileri teknoloji ve yüksek maddi kaynak ihtiyacı duyulan projelerin gerçekleşmesinde, kamu kaynağı kullanılmadan özel sektör imkanları ve finansmanıyla yatırımların çok daha kısa sürede gerçekleşmesini sağladık. Yatırımın gerçekleştirilmesi ve işletme basamaklarında özel bölümün hızlı karar alabilme ve ileri teknoloji kullanma yeteneğini kullanıyoruz. 7 ile 20 yıl arasında tamamlanan projeleri YI.D modeli ile 5 yıldan daha kısa müddetlerde tamamlıyoruz. Ayrıca biz, özel sektör dinamizmini, kamu deneyimini ve uluslararası finans kuruluşlarının mali dayanağını bir araya getirerek risk paylaşımı da sağlıyoruz.
Bu projeleri sadece inşaat maliyetinden yola çıkarak hesaplamakta yanlışlı bir yaklaşımdır. Yatırımın toplam maliyetini sadece inşaat maliyeti ile pahalandırmak doğru bir yaklaşım değil. Yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, tamiri bunlarda hesap edilmelidir.
Ayrıca, bu projelerin işletme süresi bitiminde her türlü bakımı yapılmış, olarak kamuya bölümünün yapılacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Projenin kalan ekonomik ömrü boyunca elde edilecek gelirlerin tamamının bütçeye dahil olacağı göz gerisi edilmemelidir.
4- Kamu Tasarruf önlemlerinin Bakanlığınız tarafından hayata geçirilen proje ve yatırımlar nezdinde etkisi oldu mu?
Biliyorsunuz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’nin ulaşım ve haberleşme altyapısını inşa eden yatırımcı bir bakanlığız.
Karayollarından-demiryoluna, havayolundan- denizyoluna, Fiber altyapıdan-uzaya gönderilen uydulara ; Marmaray, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara, İzmir – İstanbul, Ankara-Niğde, Çanakkale-Malkara Otoyolları, İstanbul, Ordu-Giresun, Rize Artvin Havalimanları, Çamlıca Kulesi, Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale, Osmangazi, Kömürhan, Nissibi,Zarova Köprüleri, Filyos Limanı, Sabuncubeli, Alacabel ve Zigana Tünelleri, TÜRKSAT 6A gibi yüzlerce yapıtımız milletimiz için gurur kaynağı olmuştur.
Kelimenin gerçek manasıyla da mecazi manasıyla da bu ülkenin yolunu açan bir ailenin mensuplarıyız ve tüm bu projeleri hayata geçirirken de kamu kaynaklarının efektif kullanımı konusunda her zaman azami dikkati gösterdik. Özellikle ülkemiz için en faydalı projeleri seçtik.
Bu nedenle kamu tasarruf önlemleri kapsamında proje ve yatırımlarımızı aşırı yavaşlatacak ya da durduracak bir durumla karşı karşıya değiliz.
Ama alınması gereken önlemlerin bildirildiği Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Önlemleri Genelgesi kapsamında da çalışmalara hızla başladık. Öncelikle; kısa sürede ekonomiye kazandırılabilecek işlere öncelik vererek çalışma programlarımızda projeler bazında revizelere gittik. Öncelikli yatırım sıralamasını yaparak ihtiyaç ve kaynak tahliliyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Twiter X: edipuzen
Diğer Güncel Haberler İçin Tıklayın / Bursa Haber – Bursa Gündem – Bursa Gündem Haber – Bursa Haberleri – Bursa Son Dakika
Bizi İnstagram’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi X’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHbr
Bizi Facebook’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Youtube’da Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Bizi Linkedin’de Takip Edebilirsiniz / @BursaGündemHaber
Crowdstrike, Küresel Yazılım Meselesine Neden Olan Yanılgıyı Açıkladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.